0

Zo moeder, zo dochter

Toen ik begon met hardlopen verklaarde mijn oudste dochter mij voor gek. Eigenlijk lachte ze me gewoon uit. Maar inmiddels kan ik jullie vertellen dat de rollen omgedraaid zijn. Je weet toch wat ze zeggen; wie het laatst lacht, lacht het best. 

Het zit namelijk zo. Sarah zag hoeveel plezier ik in het hardlopen kreeg en hoe energieker ik hiervan werd. Tijdens het beginfase van het hardlopen heb ik haar wel eens gevraagd om mee te gaan. Dit deed ze wel, want ze vond het erg gezellig, maar dan wel op de fiets. Voor mij als moeder was dit al een overwinning. Want ondanks dat Sarah aan verschillende sporten deed, was hardlopen helemaal niets voor haar. Dit vond ik erg jammer maar begreep haar volkomen.

sarah02

Desondanks daagde ik Sarah vaker uit om de fiets thuis te laten staan. Het begon met skeeleren en steeds vaker ruilde ze deze in voor schoenen zonder wieltjes. Want stiekem begon ze het steeds en steeds leuker te vinden maar zoals een echte puber betaamt wilde ze natuurlijk niet hardop zeggen dat ze het leuk vond.

Wij begonnen met onze hardloopgroepen en ze liep steeds vaker mee. Ze begon er echt plezier in te krijgen. Op school kregen ze de opdracht voor gym om 12 minuten achter elkaar te lopen. Wat was en ben ik trots dat ze vroeg of ik haar wilde trainen. Wie had dit een paar jaar geleden verwacht dat ik hierin iets kon betekenen. Je merkt aan haar dat ze ook zo trots op mij is en daardoor voel ik me nog trotser als moeder.

Sinds een paar weken zijn we onze hardloopgroep, Start to be fit, begonnen. Het is een onderdeel van het project: Jong Helmond Lekker Gezond. De bedoeling van het project is om meer mensen aan het bewegen te krijgen. En wij vinden dat hierin de moeders centraal moeten staan. Een moeder is het spil van het gezin. Als zij het goede voorbeeld geeft zullen haar kinderen vanzelf volgen. Hier ben ik het levende bewijs van. Op dit moment trainen er bij ons veel moeders samen met hun dochters. Maar nadat eerst de moeders zijn begonnen. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat de mama’s een betere conditie gaan krijgen 😉 En…Jaaaa, ook Sarah traint mee. Wat hebben de dochters een plezier met elkaar, net als de moeders! Win-win situatie.

sarah03

Sarah en ik hebben afgesproken om samen een wedstrijd te gaan lopen. Wie weet krijgt ze ook de smaak te pakken en lopen we ooit nog een marathon samen.

 Jullie willen niet weten hoe blij ik hiermee ben en hoe trots ze mij maakt.

Liefs,

Trotse Mama