0

Zespri kiwi havermout taartjes

In een tijd waarin we veel binnen zitten, thuis werken en de kids thuisonderwijs krijgen moeten we creatief zijn met de activiteiten. Koken en bakken staat altijd al centraal bij ons thuis en dat is alleen maar meer geworden. Als we het aan Noor overlaten dan eten we elke dag wel een taartje of cake maar dat feestje gaat dus niet door. Juist nu we veel binnen zitten is het belangrijker dan ooit dat we gezond blijven eten, onze vitamines binnen krijgen en juist onze weerstand een boost geven.

Ik heb dus met Noor afgesproken dat we wel iets gaan bakken maar dan wel iets gezonds. Daarop kwamen we uit op deze heerlijke havermout kiwi taartjes. Wist je dat kiwi’s onwijs rijk zijn aan vitamine C zelfs meer dan in sinaasappels? Daarbij bevatten ze veel vezels (goed voor de stoelgang). Zeker wanneer je in deze tijd weinig beweegt hebben we de vezels meer dan ooit nodig. Noor en ik delen graag het recept met jullie.

Ingrediënten

Voor 12 mini taartjes

  • 200 gramhavermout
  • 4 Zespri green kiwi’s
  • 4 elkokos rasp
  • 6 elhoning
  • 100 gramwalnoten
  • 100 gram yoghurt
  • 4 snufjeskaneel

Bereidingswijze

Voor we beginnen verwarm de oven voor op 160 graden. In een keukenmachine mix je de havermout met de honing, walnoten, kokosrasp, kaneel en honing samen. Dit moet een klef deeg worden. In een muffinvorm gebruik je muffin papiertjes (zo krijg je ze er makkelijker uit).

Het havermout deeg rol je nu uit in de muffin vorm en druk deze goed aan. Probeer de randen wat hoger te krijgen voor het echte taartjes effect. Dit bak je vervolgens op 180 graden in de oven voor 15 minuten.

Ondertussen snijd je de Zespri green kiwi’s in kleine partjes voor de topping. Na een kwartiertje is de bodem klaar. De yoghurt kun je nu verdelen over de vormpjes en maak af met de kiwi stukjes en wat losse kokosrasp.

Dit is zo makkelijk en snel te maken. Het is gezond. De kids maar ook wij krijgen op deze manier Vitamine C en vezels binnen en natuurlijk is het erg lekker!

Zespri Green is gewoon te verkrijgen in de supermarkt en wil je meer weten over de voordelen check dan www.zespri.com/nl-nl

PS: Je kan ook de schil eromheen laten, er zijn die-hards die het met schil eten. Doe jij dat ook?