0

Yoga en krachttraining, kan dat?

Toen ik bijna 5 jaar geleden begon met hardlopen, kreeg ik ook de tip om af en toe yoga te doen. Dat is misschien niet meteen de link die je zou maken. Naar mijn idee 2 verschillende sporten, sowieso in inspanning. Eerlijk gezegd vond ik vroeger Yoga ook een beetje zweverig en een ver van mijn bed show.

Dus sporadisch deed ik via YouTube wat yoga oefeningen, ook omdat ik veel last heb van mijn nek/schouders. Maar zoveel discipline ik heb voor hardlopen, nou ja 80% van de tijd dan, zoveel discipline had ik niet altijd voor Yoga. De ander tip was ook kracht doen om de core te verbeteren. Ook dit deed ik net zo vaak als Yoga. Heel weinig dus.

Maar dit jaar staat in het teken van het verbeteren van mijn tijden. Na mijn knie blessure vorige jaar heb ik ingeleverd in snelheid en dat vond ik lang prima maar voor 2018 heb ik als doel sneller worden en dat ga ik worden dit jaar.

Dus samen met mijn Heldin Soraya werken we aan krachttrainingen. Niet alleen helpt ze mij strakker en sterker te worden. Ze legt ook uit HOE de oefeningen uitgevoerd moeten worden. Juist omdat ik veel last heb van mijn schouders en nek is dit voor mij heel belangrijk.

Nooit gedacht dat kracht mij zoveel voldoening zou geven. Ik heb daar zoveel plezier in. Ik vond vroeger kracht echt een straf. Waarschijnlijk omdat ik 9 van de tien keer alles verkeerd uitvoerde en niet de gewenste resultaten behaalde.

Nou kan ik jullie vertellen dat ik tijdens mijn laatste halve marathon in Marrakech mijn PR heb verbeterd en dit was na een maand trainen met Soraya,. Sterker nog ik ben inmiddels centimeters en kilo’s kwijt.

Yoga is dus een hele mooie aanvulling op hardlopen en kracht. Om weer even zen te worden en te ontspannen met 2 inspanning sporten. Vandaag was onze 2e serieuze yoga lesje om 08:00 uur. Zo beginnen we meteen de week heel ontspannen. Grote voordeel het zit meteen in onze eigen kantoorpand. Idealer kan niet!

Met deze 2 sporten kan het haast niet anders dan dat ik volgende jaar in Marrakech mijn PR verder opschroef, want ja… Die gaan we gezellig weer lopen!

Liefs Najima

[ads2]