0

Happy World Tuna Day + recept

We komen uit een gezin waar veel vis gegeten wordt. We aten standaard 2 keer per week vis. Op de woensdagen en zaterdagen wist je wat er op het menu stond. Tot op heden eten we minimaal 2 keer per week vis. Een traditie die we met alle liefde voortzetten en aan onze kinderen willen meegeven.

Vandaag is het wereld tonijn dag. Wisten jullie dat tonijn de meest gegeten vissoort is en tegelijkertijd een bedreigde vissoort. Daarom vinden wij het ontzettend belangrijk om hierin bewuste keuzes te maken en bij dit initiatief stil te staan. Uiteraard willen wij nog lang van tonijn blijven genieten. We gebruiken tonijn in veel van onze recepten. (zeker nu Najima vegetarisch is) Het is belangrijk dat wanneer je voor een stuk vis kies, in dit geval tonijn, je bewust kiest.

Kies altijd voor een stuk tonijn dat MSC gecertificeerd is. Dit is een keurmerk dat bijvoorbeeld overbevissing voorkomt en de impact op ons natuur en milieu beperkt. Wil je meer hierover weten, wij hebben er een uitgebreide video over gemaakt https://healthysisters.nl/is-vis-halal/

Natuurlijk delen we graag een lekkere tonijnsalade. Super gemakkelijk te maken en een gezonde broodbeleg.

Tonijnsalade met een Moroccan touch!

Wat heb je nodig?

  • 1 blikje tonijn op water
  • Zwarte olijfjes (gesneden)
  • 1½ eetlepel yoghurt
  • 2 – 3 zoetzure augurken
  • ½ rode ui
  • Ras El hanout (Marokkaanse kruiden)
  • Scheutje olijfolie
  • Marokkaanse panbrood
  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Voeg hier de yoghurt aan toe en schep het geheel even goed om tot het lekker smeuïg is geworden.
  3. Snij de rode ui en augurken in blokjes en doe deze bij de tonijn. Schep het geheel nog even goed door.
  4. Breng de tonijnsalade op smaak met Ras el Hanout, olijfolie en zout

Serveertip: Marokkaanse panbrood!

Besa7a/Smakelijk

Hou je ook van tonijn?