0

Welke supplementen moet je innemen als je geen vlees eet

Sinds ik een tijdje geleden bekend gemaakt heb, althans online, dat ik geen vlees en kip meer eet is er veel interesse. Dagelijks krijg ik er veel vragen over. Vandaag beantwoord ik een aantal van de meest gestelde vragen.

Welke supplementen slik je?

De eerste maanden nadat ik hiermee gestopt was heb ik niks geslikt. Ik vind dat mijn voedingsstoffen niet per se alleen in dierlijke producten zit. Dat was voor mijn definitieve keuze ook niet zo. Ik haal mijn belangrijkste voedingsstoffen ook uit andere voeding. Denk daarbij aan peulvruchten, noten & zaden, groenten en vis. Natuurlijk is de kans voor mij groter om tekorten op te lopen en ben ik voorzichtig gestart met het aanvullen. Moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt een enthousiast ben over het aanbod. In bepaalde supplementen zit wat mij betreft nog teveel rotzooi dat ik het liever niet dan wel slik. Wat ik sowieso altijd aanvul is vitamine D en C. Maar omdat ik ook nog vis eet en vooral zalm, tonijn en sardien haal ik B12 vooral uit vette vis. Als je helemaal vegan ben moet je dit echt aanvullen.

In ons (eet)cultuur kan je toch niet vlees eet? Hoe doe je dat met offerfeest?

Om deze vragen en opmerkingen moet ik stiekem altijd wel lachen. Zo dacht ik vroeger ook. In ons (eet) cultuur is vlees heel belangrijk althans veel gerechten bevatten vlees of kip. Ons feest menu’s bestaan veelal uit vlees en kip. Maar dat vind ik echt het minst belangrijke en iets waar ik totaal niet over nadenk. Als je zoveel last hebt gehad zoals ik dat had, dan is dat zo onbelangrijk. Heel veel feesten bezoek ik niet en gelukkig ben ik nooit een vleesliefhebber geweest. Met het offerfeest maak ik wel een ander feest gerecht voor mezelf klaar 😉

Doe je dit uit gezondheid of omdat het “in” is?

Ik heb niet het idee dat het niet eten van vlees/kip in de mode is. ik merk wel dat er meer bewustzijn is en mensen realiseren dat dierlijke producten niet altijd goed is voor een mens. In mijn eerste blog heb ik uitgelegd dat mijn reden met gezondheid te maken heeft. Zonder teveel in details te treden, ik werd er altijd goed ziek van. Dat was ook mijn voornaamste reden om er niet meteen te koop te lopen zodat mensen juist deze conclusie niet gingen trekken. Ik deel dit echt ook alleen omdat er toch veel interesse naar is en niet met het idee mensen aan te sporen. Dat vind ik een eigen keuze maar vooral persoonlijke keuze waar je niet voor 100% maar 1000% achter moet staan.

Heb jij nog vragen aan mij omtrent dit onderwerp? Laat ze hieronder achter dan beantwoord ik deze in een volgende update.

Liefs,

Najima