0

We can, we will, end of story.

Zondag 22 maart D-day! Ik heb eigenlijk maar één woord voor zondagmiddag; GEWELDIGGGG. Van te voren had ik niet kunnen denken dat ik er zo van zou genieten. Samen met mijn zusje een halve marathon lopen. Wie had dit ooit gedacht…

UtrechtMarathon4

Zondagochtend werd ik vroeger dan normaal wakker met het gevoel van gezonde spanning. Ik ontbeet met een groot bord havermout en at twee uur later nog een boterham met pindakaas.

UtrechtMarathon9

Na een hele gezellige autorit met onze trouwe supporters/crew, waar we enorme lol hadden, ging het toch echt gebeuren. Ruim op tijd kwamen we op het sciencepark aan, nu begon het echt te kriebelen. Heel wat mensen liepen al met medailles rond van de 5 en 10 kilometer, hardloopgroepen deden warming-ups en bijna iedereen had wel een banaan of een flesje sportdrank in zijn hand.

UtrechtMarathon1

Rond 11.45 uur liepen we naar de start. Om 12.15 uur mochten we starten. Daar gingen we dan toch echt. Ik wenste mijn lieve zusje heel veel succes en gaf haar nog een dikke knuffel! “Doe je best sissy en luister naar je lichaam hé!”

UtrechtMarathon5

Kilometer 1 – 4
Vanaf het moment dat ik begon te lopen kwam alle adrenaline los. Wat ontzettend gaaf, de eerste 4 kilometer leek ik wel te vliegen. Puur genieten zo in de zon. Langs de start was het ontzettend druk met mensen die aan het klappen en joelen zijn, dat voelt geweldig. Het herinnerde mij eraan waarom ik hier ook alweer van genoot. Dit is niet te omschrijven, dit gevoel moet je intens beleven om te weten wat ik bedoel.

UtrechtMarathon2

 

Kilometer 5 – 10
Rond kilometer 6 was er de eerste waterstop. Hier kon je water en sportdrank krijgen. Een beetje moeilijk drink ik al rennend mijn watertje op. Ik had mijn Healthy Sister de tip gegeven om bij elke 5 km een dadel te eten. Hopelijk luistert ze naar mij. De pitjes had ik er al van tevoren uitgehaald, zodat zij ze zo kon opeten. Alle extra energie konden we wel gebruiken.

10 – 15 kilometer
Bij kilometer 10 begon ik me af te vragen waarom ik ook alweer zo nodig een halve marathon wilde gaan lopen? 10 kilometer was toch ook een prima afstand? En bij 10 kilometer besefte ik me; je bent nog niet eens op de helft. De moed zakte me een klein beetje in de schoenen. Ik begon ook dingen te voelen. Ik haalde drie keer heel diep adem en ik ging er weer voor. En het ging weer als vanzelf. Ready to rock again.

Kilometer 16 – 20
Bij kilometer 16 kreeg ik oppeppende woorden van een lieve vrouw die bij de waterkraam stond; ‘kom op Healthy Sister, nog maar 4 kilometer, je kan het’. Toen kreeg de runnershigh me goed te pakken, ‘inderdaad ja’ dacht ik. Nog maar 4 kilometer, 4 kilometer dat kan ik. Aan de rode koppies om me heen zag ik dat iedereen het steeds zwaarder kreeg, steeds meer mensen wandelde een klein stukje. Ik ging ervoor! Bij kilometer 18 kreeg ik nog een nieuwe energieboost, nog 3 kilometer, ik ga deze 3e halve marathon echt uitlopen! Magisch gevoel.

UtrechtMarathon10

Kilometer 21
Langs dit gedeelte van het parcours was het megadruk. Een schreeuwende menigte die stond te klappen, en je toeschreeuwde ‘ je bent een kanjer, je bent er bijna’. GEWELDIG. Tussen de menigte stonden ook onze trouwe supporters me aan te moedigen. Mijn dochter had een prachtige aanmoedigingsbord voor ons gemaakt. Ik zag het daar voor het eerst. “Run Healthy Sisters Run” Wowww…. Hierdoor ging ik lachend door de finish! FINISH. Ik rende eigenlijk gelijk door om wat te drinken en mijn verdiende medaille op te halen. Met de grootste smile ooit op mijn gezicht.

Weetjes13

Ik dacht dat ik de finish in 2.07 gehaald had, maar de officiële meting zegt 2.06. Ik heb een PR! Superrrrrrr ik ben 2 minuten sneller dan mijn laatste halve marathon in Venlo. Ik ben helemaal gelukkig dat ik de 3e halve marathon heb uitgelopen en ook nog mijn tijd heb verbeterd.
Wil ik nu doortrainen voor de hele marathon? JA!!! Ik heb altijd geroepen dat als ik de hele marathon ga lopen het een speciale marathon moet zijn. (Lees New York) To be continued… Ga ik nog een keer een halve marathon lopen? Vast en zeker! Maar nu eerst lekker nagenieten van deze halve marathon!

WE CAN, WE WILL, END OF STORY.

Onze eindtijden: 2:06:29 en 2:36:13
Naima AB & Najat El K hebben de exacte tijd geraden! Dames neem even contact met ons op!

eindtijdne