0

Wat zit er in mijn boodschappenkar?

JaNU 17-01

Al als klein meisjes gingen Rachida en ik samen met onze vader boodschappen doen. Dat was standaard onze zaterdag bezigheid. Want boodschappen doen met mijn vader was een hele klus. Eerst gingen we naar de markt. Daarna naar de Aldi, dan reden we door naar de Albert Heijn. Volgens mijn vader heeft elk supermarkt zijn specialiteit.

Tot op de dag van vandaag doe ik boodschappen met mijn vader. Het blijft een van de leukste dingen om te doen. Onze boodschappenkar ziet er iets anders uit dan vroeger.

Omdat we vaak de vraag krijgen wat we allemaal kopen om gezond de dagen door te komen. Deel ik vandaag mijn lijstje wat ik standaard nodig heb. Wat wel handig is, om vooraf te bedenken wat je in dat week gaat koken. Zo verspil je geen eten.

Vlees/Vis

Vlees eet ik persoonlijk niet maar mijn ouders wel. Zij halen altijd biologische vlees. Vis koop ik altijd zo vers mogelijk. Soms in de viswinkel op woensdag en anders op de Helmondse markt op zaterdag. Maar ook vaak bij de Albert Heijn, net wat uitkomt.

Zuivel en eieren

 • Eieren
 • Yoghurt
 • Kwark
 • Vers gesneden kaas
 • Ongezouten roomboter

Granen/Koolhydraten

 • Havermout
 • Maiswafels
 • Mais wraps
 • Zilvervliesrijst
 • Quinoa
 • Boekweitmeel
 • Speltmeel
 • Zoete aardappelen
 • Peulvruchten (In de Marokkaanse winkel)
 • Zoutarm- speltbrood

Groente en fruit

Dit varieert per seizoen. Ik eet graag wat er in het seizoen is. Maar standaard gaan er bananen, appels en peren mee. Ik maak ook graag gebruik van diepvries fruit voor mijn smoothies.

Wat betreft groente gaat er altijd spinazie, sperziebonen, wortels, paprika, courgette, aubergine, komkommer, avocado’s en tomaatjes mee. Maar ook hierin zit veel variatie.

Dranken

 • Koffiebonen
 • Thee
 • Havermelk
 • Amandelmelk
 • Karnemelk

* Ook frisdrank gaat weleens mee. Maar dat is altijd voor bezoek. Ik drink zelden tot geen frisdranken/sappen.

Oliën/Kruiden

Olijfolie maar hebben we liters op voorraad vanuit Marokko en kopen we zelden in de winkel. Daarbij gebruiken we kokosolie. De kruiden die wij gebruiken heb ik in de JaNU van 15-01 besproken. Dit is het een beetje globaal. De ene week iets anders als het anderen. De basisproducten kopen we in grote partijen en de wekelijkse boodschappen doen op zaterdag. Her en der zal ik vast nog wat vergeten zijn.

Wat gaat er altijd in jouw boodschappenkar mee?