0

Wat is er nou zo leuk aan hardlopen?

‘’Wat is er nou zo leuk aan hardlopen’’ is een vraag die we vrijwel dagelijks te horen krijgen. Dat is een vraag die ik Rachida ook stelde toen zij begon met hardlopen 4.5 jaar geleden. Wat maakt dat nou anders dan alle andere sporten die wij hebben gedaan? En we hebben veel sporten gedaan maar nooit volgehouden.

Rachida begon dus 4,5 jaar geleden met hardlopen na een tip van een kennis. Op een punt dat zij helemaal klaar was met het extra onnodig gewicht dat zij meezeulde, en ik ook. Alleen ik vond het nog een dingetje om hard te lopen. Maar toen zij mij overhaalde om het toch een keer te proberen, was ik nog niet verkocht. Maar ik bleef toch doorgaan. Wat is 6 weken nou op een mensleven? 6 weken, 3x per week een uurtje. Niks toch?

Na die 6 weken kreeg ik de smaak te pakken. Ik zag dat ik duidelijk, letterlijk stappen vooruitzette. Ook mentaal zette ik stappen vooruit. Dit voelde steeds beter en beter en toen was ik verslaafd.

Het blijft lastig om uit te leggen aan mensen die niet hardlopen wat er zo leuk aan is. Het is vooral het gevoel. We doen nu ook aan krachttraining om onze core strakker te maken en op die manier sneller te worden. Want mijn doel is om de halve van Eindhoven in oktober veel en veel sneller te lopen. Maar daar haal ik nog niet de voldoening uit als met hardlopen. Nu 4 jaar later kan ik oprecht zeggen dat hardlopen mijn tweede ik geworden is.

hardlopen1

Een paar redenen waarom wij intens van hardlopen houden:

 • Het gevoel van vrijheid
 • Je kan overal en altijd hardlopen
 • Je bent van niemand afhankelijk
 • Je ziet de mooiste plekken
 • Op vakantie kun je blijven hardlopen
 • Het kost niets behalve een paar goede hardloopschoenen
 • Het geeft je veel zelfvertrouwen, je daagt jezelf uit en verlegt jouw grenzen, mentaal wordt je zo sterk.
 • Je gaat met een vol hoofd en komt met een leeghoofd terug, weg met alle negatieve gedachtes!
 • Je traint de 3 b’s, vooral jouw benen worden strak
 • Endorfine = Happy Sisters
 • Het gevoel na het hardlopen, heerlijk!!!

Na alle sporten die wij hebben gehad, hebben we nu met hardlopen de perfecte match.

Wie loopt er ook hard? Of wil beginnen…