0

Wat ik allemaal eet op vakantie!

Net voor de vakantie heeft Najima haar eetdagboek gedeeld en vandaag is het mijn beurt. Mijn eetdagboek heb ik in Marokko bijgehouden. Ik kan jullie vertellen dat het veel was, erg veel. Hier aten wij twee keer per dag warm. Zowel de lunch als het avondeten.

09:00 uur
Ik sta rustig op en de heerlijke geuren komen me al tegemoet. Als ik beneden ben zie ik een verse Harscha (Marokkaanse griesmeel pannenkoek) naar me lachen. Ik lach breed terug. Wat heb ik dit soort ontbijtjes in Marokko gemist. Ik doe er wat pure honing overheen en drink hierbij verse mintthee. Mijn dag kan niet beter starten.

10:00 uur
Vandaag ga ik wat inkoopjes doen. Mijn lieve schoonzus zegt dat ik wel thuis moet komen eten en niks buiten moet eten. Dat neem ik van harte aan. Ik neem wat olijfjes mee om bij de lunch te eten. Ik kan geen keuze maken en neem van elke soort een beetje mee.

13:00 uur
We lunchen heerlijke vis uit de oven met een sausje. Hierbij eten wij vers gemaakte frietjes, olijfjes die ik heb gekocht en rode bieten salade.

Echt een typische Marokkaanse maaltijd. Ik drink hier water bij.

16:00 uur
Ik heb met Najima afgesproken om wat samen te gaan drinken. Ik neem een nasnas (koffie verkeerd) In Marokko krijg je er standaard water bij. Het flesje neem ik mee en drink ik op de terugweg naar huis op. Ik ga namelijk wandelend naar huis. Het is toch een wandeling van bijna een uur. Heerlijk om even in beweging te zijn.

19:00 uur
Als ik weer thuiskom heb ik trek. Ik zie dat er een bord granaatappelpitjes klaar staat voor het avondeten. Ik snoep er een bakje van. En er staat een pot thee klaar met allerlei lekkers. Ik weet me goed in te houden en beperk het tot alleen de thee.

21:00 uur
We gaan weer eten. Dit keer is het avondeten aan de beurt. Er is staan spareribjes en spiesjes op het menu. Normaal gesproken zou ik dit heerlijk hebben gevonden maar ik eet al maanden geen vlees meer. Omdat ik niemand wil teleurstellen neem ik een beetje van de spies maar eet voornamelijk wat frietjes en olijfjes. Daarnaast eet ik granaatappelpitjes. Deze zijn zo lekker zoet. Ook hierbij drink ik weer water.

22:30 uur
Ali en ik gaan nog wat buiten de deur drinken. Ik neem een (virgin) mojito. Lekker verfrissend om deze heerlijke dag mee af te sluiten.

Het is echt veel hé? Told you so! Najima, jij mag weer!

See you soon! X Rachida