0

Waar komen we vandaan?

We krijgen altijd zoveel vraag naar ons oorspronkelijke afkomst. Nu ik hier ben, omringd door mijn familie leek het me een goed moment om dit te delen. We komen dus oorspronkelijk uit Nador. Nador is een Riffijnse stad in het Noorden van Marokko. Het is ook wel een belangrijke handelsstad voor Marokko. Alhoewel het de afgelopen jaren aan het veranderen is, is de voertaal Berbers. Berbers is ook de taal waarmee wij opgegroeid zijn en tot op de dag van vandaag thuis met onze ouders en familie spreken. Onderling met de zussen en broers is het nog een dingetje soms.

Nador is dus de plek waar mijn ouders en overgrootouders zijn geboren en getogen. Zelf ben ik er als enige niet geboren maar Rachida en al mijn broers en zussen wel. Ik zeg AL omdat het er maar liefst 10 zijn exclusief ik.

Ik ben nu in Nador voor 8 daagjes. Terwijl ik dit typ bedenk ik me hoe dankbaar ik ben. Ik typ dit met een fel zonnetje op mijn gezicht. Het is zo’n 27 graden en heerlijk aangenaam weer. Het is heel chill en de mentaliteit hier is vooral niet haasten. In Nederland ben ik altijd in versnelling 5 en hier zit ik echt in versnelling 1. De dagen zijn hier zolang. Het voelt alsof 1 dag, 8 dagen is. Je doet zoveel op een dag. Het allerleukste vind ik toch wel de siësta’s hier, haha!

Sorry ik lieg, het allerleukste vind ik het afdingen. Natuurlijk zien ze aan mij dat ik gewoon een toerist ben, waardoor alle prijzen natuurlijk 3x zo duur worden maar het gevoel dat je van de prijs toch iets afsnoept, geeft me echt een kick, en ja ik weet dat ik alsnog word afgezet maar dat kan ik ze eigenlijk ook niet kwalijk nemen. Ook zij moeten hun rekeningen betalen 😉

Het leven hier is fijn, klimaat is heerlijk. Het eten is zo vers. Elke dag vers vis. In de tuin heb je veel verse groenten. Verse citroenen om de dag te beginnen. Verse eieren van de kippen. Granaatappel en amandelen. De wifi werkt prima ook niet onbelangrijk maar hoe fijn het hier ook is, Helmond blijft thuis.

Ik weet dat ons volgers ook erg gemêleerd zijn, vertel waar komen jullie oorspronkelijk vandaan?

Liefs vanuit zonnige Nador