0

Waar is het toilet?

Als je aan de mensen in mijn omgeving vraagt wat ze het meest irritante aan mij vinden is, krijg je zeker als antwoord dat overal waar ik ben op zoek moet naar een wc. Je denkt nu huh? Hoezo? Nou dat zal ik jullie uitleggen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik zoek ze niet voor de lol op. Maar ik drink veel heel veel. Wanneer ik s ‘morgens op sta begin ik met lauw water en citroensap. Daarna koffie, anders ben ik niet te genieten voor de mensen om mij heen en daarna ga ik over op veel water en groene thee, gember thee of kamillethee of zelfs een combinatie van de 3. Beginnen jullie het al de begrijpen waarom?

Maar waarom is drinken zo belangrijk?

Voor vele onder ons is het drinken van water (nog) geen gewoonte, terwijl het wel ontzettend belangrijk is. Belangrijk voor een heleboel redenen. Met drinken bedoel ik echt water, thee zonder suiker en GEEN vruchtsappen uit pak, frisdrank of nog meer van dit soort calorievolle dranken. Als je dit als overslaat zou je al afvallen. Maar daarnaast, wie wil er nu zoveel suikers/gif in zijn lichaam hebben?

Spontaan hoofdpijn krijgen kan ook een signaal zijn van vocht te kort. Ik merk dat vaak aan mezelf. Soms heb je van die dagen dat het net niet lukt om voldoende te drinken, ik merk het direct aan een zeurende opkomende hoofdpijn. Is ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat een mens 2.6 liter vocht per dag moet vervangen, een deel door te drinken en een deel haalt ons lichaam uit voedsel.

Water is ook goed voor een gezonde huid, dit reinigt jouw huid. Dit gebeurt natuurlijk niet van een glas per dag. Daarvoor moet je echt minimaal 1.5 liter per dag drinken. Uit onderzoek is gebleken dat je na 1 a 2 weken al verschil moet zien en dat je huidje gaat glanzen. Willen we allemaal, nietwaar?

Water zorgt er ook voor dat alle afval en gifstoffen op deze manier het lichaam verlaat.

Vind jij water drinken saai? Pimp dan jouw water op met citroen schijfjes, munt, verse aardbeitjes of bosbessen. Hiermee detox je meteen jouw lichaam en het ziet er ook wel erg mooi uit toch?

Het drinken van verse gember thee, met een schijfje citroen en zakje kamillethee is ook aan absolute favoriet van mij. Deze 3 ingrediënten bij elkaar vormen een wonder theetje. Kamille voor de rust, gember bevat veel medicinale werkzame stoffen en werkt ontstekingsremmend en citroen helpt goed tegen gifstoffen in jouw lichaam en bevat vitamine C. Probeer deze thee eens uit.

Begrijpen jullie nu waarom ik altijd een wc in de buurt moet hebben? Het is de schuld van detox water en liters gember thee.