0

Vis harira

Variatie is erg belangrijk. En daarom proberen wij ook met onze harira te variëren. Vandaag een makkelijk, lekker en Healthy vis-harira recept.

Ingrediënten

  • +/- 1,5 kg vis (wij hebben ghambas, zalm en witte vis gebruikt, van ieder soort ongeveer 500gr)
  • 1 prei
  • 3 tomaten
  • 2 wortels
  • 1 zoete aardappel (voor het binden)
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes koriander
  • Handjevol Linzen
  • Handjevol Kikkererwten
  • 1 theelepel Marokkaanse kruiden
  • 1 visbouillonblokje
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Snij de vis indien nodig in blokjes. Bak deze dan op een rustig vuurtje in een scheutje olijfolie.

Vis-Harrira3

Doe de groenten, peterselie en koriander in een blender en blend ze tot een dikke papje.

Vis-Harrira4

Voeg deze daarna bij de vis. Laat het even rustig koken en voeg de linzen, kikkererwten, Marokkaanse kruiden en bouillon toe.

Voeg hier 3 liter water bij en laat deze een uurtje rustig koken.

Voilà en klaar is de vis-harira!

Vis-Harrira5

Smakelijk en Besa7a!