0

Verslag halve marathon Marrakech!

Lang hebben we er naartoe geleefd en getraind. Na verschillende halve marathons in Nederland was het tijd voor een in Marokko. Je bent tenslotte moroccan dutchies of niet. Even hebben we jullie in spanning gehouden waar we deze zouden gaan lopen. 90% schoot direct raak en andere gisten nog even naar Amerika. Nou op de bucketlist van Rachida staat New York maar die is pas in november.

Zaterdag 27 januari vlogen we naar Marrakech. Van tevoren hadden we met het riad al afgesproken dat zij zorg zouden dragen voor onze startnummers. Dus dat was heel fijn omdat we pas eind van de middag zouden landen. Zondag 28 januari (gisteren dus) om 8:30 uur Marokkaanse tijd was het d-day!

Ok, zondagochtend staan Rachida en ik heel vroeg op. Het is toch wat kouder dan we verwacht hadden en besluiten het Marrakech race shirtje bovenop onze shirt te dragen en daar zijn we dan ook erg blij mee

Vanaf het moment dat we bij de startvakken aankomen is het feest. Er wordt gedanst, gezongen, warmgelopen, gestrekt en gestretcht. Het is druk maar fijn druk. We hebben gelukkig 2 zussen mee die lekker zorg dragen voor onze spullen en foto’s van ons kunnen maken, ook niet onbelangrijk!

Iets na half 9 gaat het startschot door een aantal (denken wij) generaals of in ieder geval belangrijke mannen haha. Her en der wordt beetje getrokken en geduwd want iedereen wil er snel langs. We lopen samen ongeveer 2 km en dan is Rach weg. Ze is gewoon veel sneller dan ik. Net voor het 5 km schrik ik even als iemand mij aanspreekt met Healthy Sisters maar zo leuk! Ik hoorde van Rachida dat ze zelfs geknuffeld is onderweg door een trouwe volger die op vakantie is in Marrakech. Dit heeft haar door de laatste km heen geslepen. Wij houden echt van onze volgers!

Onderweg hoor ik alle talen en zie ik ook zoveel verschillende mensen. Het is zo internationaal. Het is onwijs divers. Je ziet ook wie er goed getraind is en wie minder. Opvallend wel dat er veel mensen heel bewust het parcours wandelend afleggen. Het parcours vond ik zelf heel fijn. Op bepaalde stukken was er wel (helaas) verkeer maar het was prima te doen.

Wat ook super fijn was, is dat wij echt het weer mee hadden. Precies zoals ik graag hardloop. Fris met een heerlijk zonnetje. Man O man wat hebben wij genoten. Ieder km was een feestje. Onwijs veel supporters langs de kant die ons een extra boost gaven om vooral door te gaan richting de finish.

Zoals ik al eerder aangaf was Rachida iets sneller en zo stond ze ook bij de finish naar me te schreeuwen. Dat ik haar richting op moest rennen want dat was mooier voor op de foto! 🙂

We kunnen nog een paar A4-tjes vol typen maar deze week een speciale halve marathon vlog. En je kunt ons aanstaande zondag op ziggo sport zien bij het programma Body, mind & guilty pleasures. Hier gaan we het ook over de halve marathon van Marrakech hebben.

Wij willen jullie in ieder geval enorm bedanken voor jullie support. Wat een onwijs lieve berichten hebben wij gelezen. Dank jullie wel ❤️

Terwijl jullie dit lezen genieten wij nog eventjes na hier in Marrakech!

Veel liefs, Najima en Rachida

[ads2]