0

Valkuilen bij een gezonde levensstijl

Valkuilen wanneer je gezond probeert te leven zijn een groot probleem. Ze belemmeren je om je doelen te behalen. Je wil graag iets maar steeds kom je in verleidingen. Door jezelf of door je omgeving. Zelf heb ik veel van die verleidingen gehad. Maar ik heb ze nu beter onder controle. Ik weet wat mijn doel is en om mijn doel te behalen moet ik deze kunnen weerstaan. Dat wil niet zeggen dat ik helemaal perfect want ook ik trap nog weleens in die valkuilen.

De allereerste valkuil is dat ik vaak hoor, ach het is maar een hapje. Neem nou een hapje. We weten allemaal dat het vaak niet bij een hapje blijft. Maar door dit te horen of door dit te zeggen aan anderen zit je wel een te behalen doel in de weg.

Een ander valkuil die goed past bij het voorbeeld hierboven, wanneer je ergens een hap van genomen hebt of meerderen. Dat je dan meteen de hele dag maar ongezond blijft eten omdat je toch al 1 ding ongezond gegeten hebt. Herpak jezelf altijd, juist op zulke momenten.

Aan deze heb ik me vaak schuldig gemaakt vroeger. Door na het sporten te denken dat je álles mag eten. Ik heb net toch gesport dacht ik? Ik heb er 400 kcal eraf gefietst. Dus dan mag ik wel…Nee MAG NIET. Je mag na het sporten eten maar wat ik at was niet zo gezond zeg maar 😉

Maaltijden overslaan of vervangen voor maaltijdrepen of smoothies. Yes ook hieraan schuldig. Gelukkig weet ik beter en weet ik dat het allesbehalve goed is om maaltijden te skippen of te vervangen. Deze hoorde ik laatst nog wel tijdens mijn les, het wordt nog te vaak gedaan. Van een maaltijd overslaan val je echt niet af. Vroeg of laat ga je alles eten wat los en vast zit.

Van gezonde voeding ongelimiteerd blijven eten. Een goed voorbeeld zijn avocado’s en noten. Deze zijn heel gezond en passen heel goed in een gevarieerde levensstijl. Maar dat betekent niet dat je dagelijks een hele avocado mag eten of een zak noten naar binnen werkt. Alles met mate. Want ook gezonde voeding is soms calorievol.

Herken jij je in bovenstaande? En wat is jouw valkuil?