0

Vakantie foto’s die instagram niet gehaald hebben

Eindelijk is het 9 augustus, de dag dat ik naar Barcelona vlieg! Zoveel zin in om samen met mijn zussen en hun kids, 9 dagen vakantie te vieren. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik de dag dat ik vlieg altijd zo’n naar gevoel heb. Heel veel spanning en in mijn hoofd en heel veel wat als….herkenbaar voor iemand?

Maar eerst richting Düsseldorf waar ik vandaan vlieg. Vanuit Helmond is dit een uurtje rijden. Prima te doen.

Na een hele snelle douane check, voor mijn gevoel zelfs iets te makkelijk. Ze hebben het steeds over hele strenge douane maatregelen maar ik merk daar vrij weinig van. Goed, time for some food! Ik bestel een vegan burger met wat aardappeltjes.


We hebben een late vlucht. We vliegen pas rond 21:00 uur en landen stipt om 23:00 uur op Barcelona airport. Voor ons transfer er is en wij ingecheckt zijn is het al ver na middennacht en duiken we meteen ons bedje in. De volgende dag gaan we meteen verkennen in ons buurtje en natuurlijk mag daar een ontbijtje niet bij ontbreken en koffiee..DUH! Ik zag ook nog een potentiele nieuwe auto.


Ik vind de deuren, gebouwen, huizen en gewoon alles hier prachtig. Deze deur doet me denken aan Marokko. Sowieso doet alles in Barcelona mij denken aan Marokko.


Ik moet iets bekennen, ik heb mijn nichtje van 13 gebombardeerd tot mijn fotoraaf tijdens de vakantie. Ze moest heel veel foto’s maken. Sorry Sen!

Een vakantie zonder palmbomen en strand met veel watermeloen is geen vakantie.


De straatjes zijn ideaal om leuke fotootjes te maken. Ook hier weer een mooi blauwe deur. Erg matchy met mijn jurk.

Als je tienerneefjes bij hebt en ze ook nog ‘’toevallig’’ Barcelona fans zijn ga je langs Camp Nou. Ik moet eerlijk zeggen ik ben niet verder gekomen dan de ticketbalies. Ik vond 25 euro voor een rondleiding nou niet echt heel erg de moeite waard. We vermaakten ons prima bij de Mango Outlet om de hoek. Natuurlijk wel even een fotootje.


En als echte toeristen doen we ook een rondvaart. Of dat een succes was kun je in mijn vlogs zien maar onderweg zagen we deze onwijs gave schip. Het probleem is nu wel dat ik mijn zinnen gezet heb op een cruise. Dit wil ik zo graag gaan doen! Natuurlijk wordt er tussendoor een sapje gedronken van de La Boqueria aan de Rambla.

Savonds worden er veel koffietjes aan het strand gedronken. Wat een heerlijke zen moment was dat. Terwijl ik dit schrijf voel ik helemaal de rust weer.

Er werd natuurlijk ook veel ijsjes gegeten. Vis en Paella stonden trouwens ook vaak op het menu.

Volgens mij was roze was de kleur van deze vakantie…

En dit krijg je na een week vakantie. Kapot en moe en eigenlijk weer toe aan een volgende vakantie. Slapen terwijl ik wacht op mijn vlucht om 6 uur in de ochtend.

Ik kan wel uren doorgaan, vertellen, en foto’s delen. Het was echt een geweldige vakantie waarin ik absoluut tot rust kwam en intens genoten heb met alle leukerds om mij heen. Maar de vlogs komen gauw online en dan kunnen jullie “live”’ meegenieten.

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar nog geen 12 uur na mijn laatste foto is er iets verschrikkelijks gebeurd in Barcelona. Zo bizar en zoveel gevoel. We liepen daar nog niet eens zolang geleden. De kans dat we een aanslag zouden meemaken en wellicht niet eens navertellen maakt het hierdoor nog verschrikkelijker en beangstig dan het zien alleen op tv. Het maakt het ineens zo “echt” en erg dichtbij. Echt heel onwerkelijk. Ik leef zo intens mee met iedereen, en niet alleen in Barcelona maar overal waar er dagelijks onschuldige mensen om het leven komen.

Bedankt voor het lezen en de vlogs komen heel snel online, promiss! En dan nu mijn koffers weer inpakken en samen met Rachida en Naziha weer op reis!