0

Vakantie eetdagboek

Vandaag hebben we voor jullie een vakantie eetdagboek. Hoeveel we ook van gezond eten houden, cheaten hoort er tijdens een vakantie gewoon bij. Cheaten is zelfs goed op z’n tijd.

Maandag vlogen we om 14:30 uur en door alle incheck hectiek en spanning voor het vliegen (althans een van ons, de ander genoot van het vliegen) hadden we nog niet geluncht en hebben we een gezonde lunch meegenomen in het vliegtuig.

Eetdagboek-wk10-1 

Om ons vakantie goed van start te laten gaan, grepen we meteen naar onze guilty pleasure. Tony’s Chocolonely caramel zeezout (goddelijk!!) en cappuccino. Het is maar goed dat we smorgens vroeg nog 5 km hadden hardgelopen πŸ™‚

Eetdagboek-wk10-2

Natuurlijk compenseren we het een en ander en begonnen we ook in Nador trouw onze dag met verse citroenen uit eigen tuin.

Eetdagboek-wk10-3

In Marokko hebben we zoveel mogelijk brood proberen te vermijden. Maar zelfgemaakte brood konden we echt niet weerstaan en dat hoort echt bij verse vis!

Eetdagboek-wk10-5

Eetdagboek-wk10-4

Smoothies en juices kun je overal krijgen in Nador. Helaas wordt hier altijd suiker aan toegevoegd. Uiteraard voor ons zonder suiker. Smoothies en juices zijn al zoet genoeg door het fruit. We gaven steeds duidelijk aan dat we geen suiker wilden en hetzelfde geldt voor thee. Probeer dit ook tijdens vakanties te vermijden. Suiker is en blijft een grote boosdoener.

Eetdagboek-wk10-6

Eetdagboek-wk10-7

We hebben genoten van onze cheat momenten. Maar we hebben ook gezorgd voor onze vitamientjes en voldoende vocht. Voordeel is dat je nu volop verse fruit kunt krijgen. Voor nog geen €1,- heb je 1 kg zoete aardbeien.

Eetdagboek-wk10-8

Eetdagboek-wk10-9

Time flies when you’re having fun.

En toen zaten we weer met onze laatste cheat ontbijt, in het vliegtuig. Helaas smaakten onze chocolade croissantjes en cappuccino net zoals het weer bij aankomst in Nederland. Niet zo lekker dus!

Eetdagboek-wk10-10

Eetdagboek-wk10-11

Lang leve onze Healthy Life!