0

Vaarwel goede voornemens

Nog 2,5 week en dan zitten wij in 2016 net zoals altijd heeft iedereen goede voornemens tegen het eind van het jaar. Er wordt weer enthousiast gezocht naar een dieet. Er wordt weer volop gegoogeld naar “hoe val ik zo snel mogelijk af” maar ondertussen eet je nog alle lekkere dingen want ja 1 januari ga je heel streng aan de lijn. Been there done that.
Ik kan je ook meteen vertellen. Je houdt het niet vol.

Heb je er weleens bij stilgestaan hoe fijn het is als je een keer deze stress niet hebt? Dat je een nieuwe jaar ingaat dat je je doelen allang bereikt hebt? Dat je een nieuwe jaar ingaat met het gewicht dat jij voor ogen hebt.

Natuurlijk draait het niet alleen om gewicht, maar zoals we vaak benadrukken, om gezondheid. Ook wanneer je slank bent, maar jouw ontbijtjes uit alleen redbull en een mars (heel overdreven nu) bestaat, moet je toch eens nadenken hoe je dit beter kan aanpakken.

Het is een verandering van leefgewoonten. Combinatie van de juiste voeding en beweging.
Nu hoor ik je denken, wat is dan de juiste voeding? Heel kort gezegd: vermijdt (toegevoegde) suikers, blijf af van kant en klare pakjes en potjes. Eet zo puur en onbewerkt mogelijk.

Zullen we afspreken dat we het cliché 1 januari voorgoed vaarwel zeggen, en meteen beginnen met aan ons gezondheid te denken?

Healthy Sisters