0

Tuintje in mijn hart

Niets is leuker dan groeten en fruit uit eigen tuin. Ook wij houden hiervan. Naast dat je er dan zeker van bent dat je verse en onbespoten fruit en groenten hebt is het ook een hele leuke hobby. Het maakt het nog leuker als je dit samen met jouw kinderen doet. Het is interessant om kinderen te laten zien waar groenten en fruit vandaan komen en wat je ervoor nodig hebt om ze te laten groeien. Laatst las ik een artikel dat veel kinderen denken dat groenten en fruit in een fabriek gemaakt worden zoals snoepjes en koekjes! Het is belangrijk om kinderen hier bewust van te maken.

Moestuin1

Als de kinderen een moestuin hebben gaan ze vanzelf (nog) meer groenten en fruit eten. Ze willen toch zeker hun eigen aardbeitjes en tomaatjes proeven? Mijn kinderen houden dagelijks bij wat er aan het groeien is. Zodra ze wakker zijn is dit het eerste wat ze doen. Ze zijn erg ‘betrokken’ bij hun moestuintje. Onderling zijn ze al fruit en groenten aan het verdelen. ‘Jij mag de tomaatjes hebben want die lust jij en ik eet wel de worteltjes’.

Moestuin1

Wat een eigen moestuin ook heel leuk maakt is dat je lekker kunt zitten in de tuin en kunt genieten van je moestuin. Dit is net zo belangrijk als er mooie groenten en fruit in kweken en het tuinieren zelf. Standaard hebben wij in onze tuin een vijgenboom, munt, koriander, bramen en aardbeien. Daarnaast komen elke keer weer nieuwe fruit- en groenten soorten bij.

Ik weet zeker dat we nog veel gaan genieten van al het lekkers dat de kinderen hebben geplant.

Sinds de leuke moestuinactie staat er in heel Nederland, net als bij ons, potjes met plantjes. Of ze staan al in de tuin, op het balkon of op het terras. Wie is er ook ijverig bezig met een moestuintje?

Healthy Sisters & Kids