0

Tips voor de avondvierdaagse

Vandaag begint bij ons de avondvierdaagse. Wij hebben er weer ontzettend veel zin in. Het wordt voor ons weer de 10e jaar op rij.  Sarah, de oudste van de drie, heeft al haar medailles en de jongste twee kunnen nu natuurlijk niet achterblijven. Ze zijn aardig op dreef dus dat moet helemaal goed komen.

10 jaar op rij de avondvierdaagse lopen vraagt om een feestje. Om eerlijk te zijn is het lopen van de avondvierdaagse altijd een feestje. De kinderen kijken er altijd naar uit en wij als ouders vinden het ook altijd leuk om mee te lopen.

Wij lopen 5km met de onderbouw. Dit is eigenlijk het meest vervelende afstand omdat je niet fijn kunt doorlopen. Toen wij met de oudste liepen had je een heerlijk tempo. Je had dan meteen een workout gehad.  Maar goed, het gaat nu om de kinderen 🙂

Tips

  • Loop van te voren de schoenen goed in. Trek dus niet voor het eerst nieuwe sportschoenen aan voor je kind. Verwen ze elke avond na het lopen met een heerlijk voetenbadje met een bruistablet. Dit is een mooie beloning en het is goed voor de voeten en lekker ontspannen voor de kids.
  • Smeer de kinderen goed in. De weersverwachtingen zijn erg zonnig (vandaag in ieder geval) dus laten we hopen dat het een mooie vierdaagse gaat worden.
  • Voor jongere kinderen is wat afleiding best prettig. Liedjes zingen en spelletjes spelen onderweg zorgt dat ze de tijd vergeten en niet de hele tijd hoeven te vragen of ze er al zijn. Als je begint te zingen, zingt iedereen mee. Wat ook een favoriet bij ons is is, ik zie ik zie wat jij niet ziet….
  • Neem ook extra water mee te nemen, van al dat zingen krijgen de kinderen veel dorst.
  • Geef als ouder naast een gezonde snack voor onderweg, ook een orgineel cadeau bij de finish, zoals een stappenteller of een bidon! Dit hebben ze dan toch echt verdiend.

Voor iedereen die de avondvierdaagse gaat lopen; veel succes en zet hem allemaal op!

Healthy Sisters & Kids

[ads2]