0

Tips om een ochtendmens te worden!

Als je aan mensen om mij heen vraagt wat ik absoluut niet ben, zullen ze in een koor zeggen’’ een ochtendmens’’. Hoe ze daarbij komen weet ik zelf ook niet.  Er zit overigens wel een verschil tussen ochtendmens of een ochtendhumeur hebben als je het mij vraagt. Ik vind zelf dat ik geen ochtendhumeur heb. Over het algemeen ben ik zodra ik wakker ben best vrolijk. Nog vrolijker ben ik na mijn koffietje. Overigens, het is niet zo’n feest dat ik elke dag kan uitslapen. Mijn enige uitslaap dag is zondag en automatisch gaat mijn ‘’lichamelijke wekker’’ om half 8. Werkt best frustrerend zoals je misschien begrijpt, wellicht misschien ook zelf last van?

Goed, ik zal nooit de avond ervoor denken; ‘’Yes morgen gaat de wekker om 6 uur’’ maar Ik heb wel trucs gevonden om het mezelf makkelijker te maken. Mijn wekker staat standaard om 7 uur en de volgende om kwart over 7. Snoozen doe ik (helaas) nog te vaak. Dat is meteen tip nummer 1. Ik merk het verschil heel erg. Wanneer ik teveel snooze lijk ik alleen maar chagrijniger te worden. Alsof ik al 6 keer opgestaan ben en terug ben gaan slapen. Terwijl als ik meteen om 7;15 uur naast mijn bed sta, werkt dat vele male beter. Om elke dag rond deze tijdstip op te staan, zorg ik er ook voor dat ik tijdig in bed lig. Ik kom bijna altijd aan mijn 7-8 uur slaap. Probeer daar een vaste ritme in te hebben. Je lichaam neemt dat automatisch over. Vandaar dus dat ik op zondag standaard ook rond de tijd wakker wordt.

Tip nummer 2 begint bij het laten afgaan van het wekkertje. Ik heb daar staan’’ opstaannnnnn en lets go’’ Dat motiveert mij. Ik wissel af in quotes. Nu heb ik dit en soms heb ik meer diepgaandere quotes. Daarbij heb ik geen standaard geluid. Dat wissel ik ook af met wat ik op dat moment het liefst naar luister.

Tip nummer 3 is dat ik altijd zorg voor licht in mijn kamer. Liefst daglicht. Ik krijg daar meteen een opgewekt gevoel van. Ook als het buiten nog wat schemerig is. Vind ik het mooi om de lichtjes te zien. Zo zie ik meteen dat ik niet de enige ben die wakker is 😉

Als ik ergens helemaal chaggie van wordt is het niet kunnen drinken van mijn koffie en ontbijt. Daar denk ik standaard ochtend aan.  Ik vind dit onwijs belangrijk en ik sla het nooit over. Dit werkt voor mij erg motiverend. Dat ik denk oh koffie, en ik ga er een zoete smoothie of warme havermoutje bij eten. Tip nummer 4; MIS NOOIT HET ONTBIJT! Van een goed ontbijt krijg je energie, zo simpel is het.

Als laatste en zeker niet onbelangrijk voor mij. In de ochtend ben ik het meest productief. Ik krijg dan mijn werk het meest af. Ik heb dan het minst prikkels en heel creatief.

En als allerlaatste: het leven is een FEEST, geniet van iedere dag.

Heb jij nog tips voor mij?

Liefs, Najima