0

Tips om Blue Monday te verslaan!

Het is vandaag Blue Monday.  Volgens vele de meest deprimerende dag van het jaar. Voor mij is een Blue Monday net als een Valentijnsdag. Een dag dat gebombardeerd is tot iets om iedereen maar wat aan te praten. Als je de kranten leest en Instagram opent voel je bijna dat je je depri moet voelen.

Ik ben het er wel mee eens dat januari altijd wat lastiger is dan andere maanden. Het nieuwe jaar is net begonnen. Allerlei goede voornemens zijn afgesproken en voor veel mensen ook veranderingen. Iedereen is beetje zoekende in januari. Dat gevoel herken ik wel.

Vandaag is het een nationale Blue Monday maar zulke dagen komen het hele jaar voor en heeft iedereen op zijn tijd last van. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een aantal van zulke dagen heb gehad begin deze maand.

Maar we verslaan Blue Monday vandaag en alle andere Blue dagen die komen gaan. Want aan zulke dagen ontsnapt niemand.

Een aantal tips

  • Zoek daglicht op! Ondanks dat het -8 is buiten schijnt de zon wel heerlijk! Ga een rondje lopen, desnoods in je pauze.
  • Vul je vitamines aan…belangrijk is wel om te weten welke vitamine je tekortkomt. Dus voel je neerslachtiger en vermoeider dan normaal, een doktersbezoekje kan nooit kwaad.
  • Sporten is altijd een goed idee.
  • Zoek gezelschap op en doe wat leuks met iemand die je dierbaar is.
  • Juist op dagen als ‘’Blue Monday’’ is het belangrijk om je te focussen op positieve dingen. Denk aan alles wat je hebt en waar je dankbaar voor bent.
  • Ontspannen…gewoon een paar dagen helemaal níks doen en níks moeten.

Merk jij vandaag iets van Blue Monday?