0

Tips bij seizoenswisseling

Ondanks dat het nog niet de echte herfst is zoals wij die gewend zijn. Waarbij we normaal gesproken in augustus al onze winterjas en winterschoenen moeten aantrekken zijn we belandt in een andere seizoen. Een seizoen die ik persoonlijk ook wel heel fijn vindt. Maar qua stemming wel goed voel.

Of in ieder geval op energie niveau. Het zonnetje in de ochtend helpt wel om sneller uit bed te komen maar het voelt alsof je net wat meer overal je best voor moet doen. Althans ik heb van die dagen dat ik al vermoeid wakker wordt. Om mij heen hebben meerderen daar last van

Ik heb wat tips die mij goed helpen en die deel ik met alle liefde met jullie.

Wat ik heel fijn vind is om mijn dag meteen met beweging te beginnen. Rachida en ik hebben afgesproken dat als we in de ochtend geen afspraken/opdrachten hebben we de dag of hardlopend of wandelend beginnen. Wandelen naar de stad voor een koffietje en terug. We zijn daarna net wat productiever. Bewegen, bewegen, bewegen dat is echt de KEY voor alles.

Hou je lichaam gehydrateerd. In de ochtend met een glaasje water beginnen is altijd een goed idee. Drink minstens 1.5 liter water. Van vochttekort wordt je heel sloom. Met dit koude weer zijn warme theetjes ook geen straf.

Een tekort aan ijzer kan ook een grote oorzaak zijn van vermoeidheid. Ik ben er net wat vatbaarder door omdat ik dus geen vlees eet. Maar ook voor mensen die wel vlees eten kunnen hier een tekort aan hebben. Probeer dus als je wel vlees eet, aan te vullen met andere ijzerrijke voeding. Ik eet veel spinazie, peulvruchten en noten. (voor iedereen heel goed trouwens!)

Bewegen en de juiste mindset zorgen dat je niet te lang blijft hangen in ‘’ik voel me zo moe’’ Soms mag je daaraan toegeven. Even moe voelen, een dagje rusten en chillen. Maar herpak jezelf en zeg het niet te vaak achter elkaar dat je moe bent.

Dus, we gaan bewegen, drinken voldoende en we zijn NIET moe. We gaan de herfst rocken!