0

Tijd voor mama!

Van alle dingen die ik doe is het mama zijn zeker het allermooiste. Maar om dit zo goed mogelijk te kunnen doen moet ik af en toe een me, myself and I moment inlassen. Even geen mama, mama, mamaaaaa…

time

Voor mij is het dan ook heel normaal om mezelf regelmatig op een ontbijt/lunch/etentje, de pedicure, een massage, een high tea met zussen/vriendinnen of een weekendje weg met mijn man te trakteren. Door goed voor mezelf te zorgen kan ik ook beter voor mijn kinderen zorgen. Toch? Vandaag geef ik je een aantal tips & tricks!

Laat jouw schuldgevoel los

Wat je allereerst moet doen is jouw schuldgevoel loslaten. Het is echt geen ramp om tijd voor jezelf vrij te maken en even niet iets met de kinderen te doen. Jouw kinderen hebben veel meer aan jou als je uitgerust en vrolijk bent in plaats van een stresskip die voortdurend loopt te stressen en te chagrijnen.

Plan een moment voor jezelf in

Maak de afspraak met jezelf dat je 1 keer per week echt iets leuks gaat doen. Het maakt niet uit wat je doet als je maar iets doet waar jij op dat moment zin in hebt. Heb je zin om te winkelen, dan ga je dat doen. Wil je dat ene boek uitlezen, doe dat. Wil je jouw serie afkijken, doen! Je komt het beste tot rust door iets te doen wat jij het fijnst vind.

Ga sporten

Ga minimaal 1 keer per week sporten. Zorg er voor dat jij je zinnen even kunt verzetten. Je komt helemaal tot jezelf en krijgt hierdoor ook nog eens extra energie.
Alleen als jij in balans bent en ontspannen in het leven staat, kun je een leuke en goede moeder zijn.

Een avond in de week vrij plannen

Veel moeders hebben oppasproblemen. Neem jouw momentje als de kinderen in bed liggen. Mijn jongste 2 kinderen liggen om half 8 in bed en dan heb ik de hele avond voor mezelf. Op zulke avonden kan ik oprecht genieten van een heerlijk masker op mijn gezicht, kaarsjes aan, pot thee erbij en een mooie serie of film kijken. Even nergens aandenken en vooral genieten.

time2

Creëer een me-moment

Creëer een me-moment terwijl de kinderen er bij zijn. Je hoeft de kinderen niet voortdurend te vermaken. Ik speel met alle liefde van de wereld met ze maar deze mama gaat daarna wel haar eigen ding doen. Terwijl zij aan het spelen zijn kan ik mijn moment nemen met bijvoorbeeld een goed boek op de bank.

Een mini me-moment

Tijd voor jezelf hoeft niet perse een hele dag of dagdeel te zijn. Ik kan van een half uur of uurtje me-moment al goed opladen. Dit moment neem ik voornamelijk in de ochtend als iedereen nog slaapt. Kopje thee en genieten van de stilte in huis. Langzaam iedereen horen ontwaken….echt een geluksmomentje!

Op welke manier pak jij een momentje voor jezelf? Let me know!

Healthy Sisters & Kids

[ads1]