0

Stapje voor stapje

Ruim 4 jaar geleden lachte ik Rachida hard uit of zoals we in Brabant zeggen kei-hard uit. Ze vroeg mij namelijk of ik meeging hardlopen. Ik en hardlopen? Ik had al heel wat sporten uitgeprobeerd. Noem het en ik heb het geprobeerd, alles in de hoop om de kilo’s te laten verdwijnen.  

Zumba, fitness, spinning, boksen, aerobics en eerlijk; ik vond ze niet heel erg maar genieten ervan deed ik ook niet oprecht. Ik vond voor mij persoonlijk de uitdaging er niet in.  Dus je kan je voorstellen toen Rachida mij vroeg te hardlopen in een hele witte buurt met hoofddoek mijn antwoord zeker niet meteen ja was. Maar zoals altijd met Rachida accepteert ze geen nee van mij. Daar ben ik haar tot op de dag van vandaag erg dankbaar voor. Samen gingen wij deze avontuur aan. Als ik zeg dat ik het zwaar heb gehad, dan druk ik het heel zacht uit. 1 minuut hardlopen, wandelen, 1 minuut hardlopen, letterlijk opgebouwd van minuut naar nog meer minuten en naar echte kilometers. Tijdens de eerste 6 weken heb ik vaak gedacht aan opgeven. Een heel groot voordeel is dat ik echt in een super leuk groep liep. Dat motiveerde mij. Opgeven was geen optie meer. Daarnaast begon ik me ook best stoer te voelen, dat ik dit wel deed.

stap-voor-stap02

Want met de kilometer ging ik van hardlopen houden, echt houden. Mijn avonden en ochtenden gaf ik met liefde op.  Zowel Rachida als ik plande alles eromheen. Hardlopen gingen wij en wij gingen goed. Onze eerste wedstrijd was 3 jaar geleden 10 de Marikenloop in Nijmegen !! 10 kilometer voelde als een hele marathon voor mij. Maar dat smaakte wel naar meer. Dat doet hardlopen met je, je wilt steeds verder en sneller worden.

stap-voor-stap03

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe hardlopen mijn/ons leven veranderd heeft. Los van de kilo’s, wat allang nog maar bijzaak was, vergrootte hardlopen ons zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en positieve instelling. Dit is het eerste sport dat wij zolang volhouden en dat is omdat het oprecht voor ons het leukste sport is. De Marikenloop is allang niet meer de enige wedstrijd dat wij gelopen hebben. Na de Marikenloop hebben wij nog een aantal halve Marathons gelopen zoals gisteren in Eindhoven en de volgende staat alweer gepland. Morgen kun je de vlog hiervan zien.

stap-voor-stap04

Je kunt wel stellen dat wij grote stappen (kilometers) gezet hebben en niet alleen lichamelijk maar zonder meer vooral mentaal. Dat wij nu onze eigen groepen trainen, de dames enthousiasmeren om net zoals wij van hardlopen te houden is zo onwijs tof. Wij weten zo goed hoe zij zich voelen.Als wij het kunnen, kan iedereen het.

Ik wens jullie een mooi week toe en onthoud dat alles met kleine stapjes gaat.

Liefs van ons,

PS: Net zoals 4 jaar geleden heeft Rachida weer een geweldig idee, iets met New York en een HELE marathon. Ik hoop alleen dat ze mijn nee nu wel accepteert. Ik bedoel een HELE IS 42 KILOMETER???