0

Stap 4: Tijd voor jezelf

In het drukke leven wat tegenwoordig iedereen lijkt te hebben, is het heel belangrijk om af en toe jezelf terug te trekken van alle hectiek. Als je niet oppast wordt je meegezogen in alledaagse dingen.

Sommigen zullen zeggen dat ze daar nooit aankomen, door een drukke baan, kinderen en het sociale leven. Persoonlijk geloof ik echt in goed plannen. Dus ook het plannen van tijd voor jezelf. Net zoals je een afspraak plant met ‘’iemand’’ plan je die in met jezelf in de hoofdrol.

Waarom is het nu echt heel belangrijk?
Allerbelangrijkste vind ik dat ik mijn hoofd helemaal leeg maak. Ik kom even op adem. Ik zie mezelf dan als mijn IPhone. Ik heb dan nog maar 5% te gaan en moet echt even aan de stroom. Mijn momenten plan ik op momenten in dat het echt kan. Soms is het een vrijdagmiddag en soms op dinsdagochtend. Dan zoek ik een fijn plekje op en ga ik koffiedrinken. Als je dit nooit gedaan hebt is het even wennen. Ik schreef er al eens over.

Maar dat niet alleen, ultiem bijkomen van alles doe ik ook met lezen. Lezen van goede boeken maar ook luchtige tijdschriften. Tussen het lezen door een maskertje op en daarna een warm douche. Lekker tutten in mijn eentje. Vaak gaat dan de telefoon op stil. Ik schrijf dit makkelijker dan het is. Maar ik maak goede stappen om mijn telefoon meer links te laten tijdens ‘’me-time’’. Zondagen met veel regen is ook mijn ultieme genot. Dan is het Netflix time en heel veel thee. Me-time kun je invullen hoe jij wil. Het gaat erom dat je het besteedt aan jezelf met hetgeen jij het allerleukste vindt.

Zulke momenten zijn echt fijn. Even geen geklets, gezeur of verantwoording afleggen. Je zult zien dat je daarna meer aankan. Je lontje zal minder kort zijn. Schuldig moet je je dan ook niet voelen. ZEKER NIET DOEN. Als jij goed in je vel zit, zullen de mensen om je heen, hetzij je partner, kinderen of werkgever. Ook zij zullen de vruchten ervan plukken.

Een bepaalde vorm van egoïsme is ook gezond 😉 Dus dames, wat gaan we vanaf nu doen? Precies tijd voor jezelf nemen en genieten!!!!!!

Wat is jouw ultieme moment van ontspanning?

Dankbaar voor: Hardlopen in het zonnetje met ons hardloopgroep