0

Stap 21: Vallen en opstaan

Lachen is wat mij betreft het tweede ademen. Een dag niet gelachen is echt een dag niet geleefd. Gisteren tijdens een shoot hebben Rachida en ik zo gelachen dat ik me realiseerde dat ik er tijdens de 30 stappen naar een gezonder en bewuster leven nog niets over geschreven heb.

Waarom is lachen zo belangrijk?
Naast dat je er een vrolijker mens van wordt, doet lachen nog veel meer met ons. Lachen is gezond. Lachen is iets sociaals. Lachen is een teken van vreugde. Lachen vermindert stress, verlaagt je bloeddruk (echt waar!!!) en is goed voor de doorbloeding van ons lichaam. Oh ja, je traint ook je buikspieren 🙂

Door te lachen zit ik veel lekkerder in mijn vel. Ik voel me daardoor beter en zie alles wat rooskleuriger in. Ook in moeilijke situaties probeer ik altijd te lachen. Door te lachen maakt het de situatie net wat dragelijker. Zelfspot is wat mij betreft ook de key.

Of je nu slappe lacht hebt of een glimlach schenkt aan een onbekend persoon. Je weet nooit hoeveel het kan betekenen voor de ander. Het is altijd goed! Lachen staat iedereen. Lachen maakt iedereen mooier. Daarnaast is het leven te kort om je tanden niet bloot te lachen.

Gisteren tijdens een shoot moesten Rachida en ik op de fiets vloggen. Ik fietste en zij achterop op de fiets van Sarah. Een heerlijke vrolijke fiets. Op de een of ander manier lukte het niet helemaal. Kijk maar wat we bedoelen.

Lachen en zelfspot zijn belangrijke ingrediënten voor een happy life.

Conclusie? Lachen maakt de wereld en jezelf een stukje beter!

Dankbaar voor: Slappe lach met Rachida ?

[ads2]