0

Stap 18: Voor sporten moet je tijd maken

Het meest gebruikte excuus om niet te sporten is; ‘’Ik heb geen tijd’’. Natuurlijk schieten het bij iedereen weleens in. Er weleens bij inschieten of structureel geen tijd hebben zijn 2 verschillende dingen. Ik vertel je meteen dat geen tijd hebben niet de echte reden is maar wellicht toch het doorzettingsvermogen.

We hebben allemaal evenveel uren in een dag. Allemaal hebben we werk, een huishouden, familie, afspraken en daarnaast nog een sociaal leven. Ik krijg weleens te horen dat ik heel veel tijd heb omdat ik niet getrouwd ben en dus makkelijker kan sporten. Maar daar ben je toch niet 24/7 mee bezig denk ik dan? Het lijkt mij dan ook echt een momentje voor jezelf. Bijtanken en energie krijgen om een leuke vrouw en/of moeder te zijn 😉

Het is maar net waar jouw prioriteiten liggen. Het zit hem vooral in tijd maken en dat je sporten moet gaan zien als iets leuks en goeds voor je lichamelijke en mentale gesteldheid. Ik kan geen enkel nadeel bedenken van sporten. Kies een sport die echt bij jou past. Kies niet voor een sport omdat je vriendin dat heel leuk vindt. Als je een sport vindt die echt totaal bij jou past, zal je het ook langer volhouden en vooral veel plezier in hebben. Sporten maakt van je een heel gelukkig en positief mens. Na een goede workout zul je anders in betere daglicht zien, zeker wanneer je even een off day hebt.

Door het plannen van jouw sport momenten, ga je het ook zien als een afspraak. Een afspraak met jezelf die je moet nakomen. Kun je echt niet buitenshuis sporten? Op Youtube heb je veel work-outs video’s of ben je meer van Yoga? Aan het aanbod ligt het niet. Dat kan je zelfs tussen het koken door doen.

Er zijn overal oplossingen voor. Aan jouw de vraag of je denkt in mogelijkheden of in obstakels? Kies je voor een avond minder voor de tv of ga je lekker aan jezelf werken?

Tip: de 7 minutes workout in de appstore is ook echt ideaal! In 7 minuten heb je een hele goede workout die je gewoon thuis kan doen. 

Dankbaar voor: wandeling met mijn lieve vadertje