0

Stap 17: Dankbaar zijn

Bij elke stap tot nu toe deel ik met jullie mijn dankbaarheid momentjes met jullie. Persoonlijk vind ik dankbaarheid tonen en uiten onwijs belangrijk. In deze stap wil ik het alleen maar daarover hebben.

Dankbaar zijn is voor mij heel veel waardering hebben voor hetgeen ik heb. Waardering hebben voor wat ik dagelijks mag doen en meemaken. Het maakt mij intens gelukkig.
Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Relativeer alles. Het is goed om honger te hebben naar meer. Dat houdt je scherp. Maar sta ook stil bij hetgeen je al wel hebt. Soms zijn we zo bezig naar ons honger dat we vergeten dat we al een goedgevulde bordje hebben.

Vandaag is zo’n dag dat ik alle kanten opstuiter van geluk. Ik voel geluk tot in mijn kleinste teen. Onze cover die wij vandaag met iedereen gedeeld hebben. Het maakt me zo happy. Maar dankbaarder ben ik voor alle lieve, mooie en oprechte reacties van jullie. Ik heb ook een dankbaarheidsdagboek waarin ik dagelijks opschrijf waar ik bewust heel dankbaar voor ben en er even bij stil sta. Soms heb ik dagen tussen zitten waarvan ik denk ik ben helemaal nergens dankbaar voor. Maar dwing mezelf om toch 1 ding op te schrijven die niet vanzelfsprekend is. Daarmee zet ik ook meteen die ‘’negatieve’’ gedachten om in positieve.

Ik geloof oprecht dat hoe meer je jouw dankbaarheid uit, hoe meer je daarvoor terug krijgt. Je mag het best hardop uitspreken zonder je erdoor opgelaten te voelen. Nu klinkt het allemaal zo perfect, wat echt niet zo is. Vroeger nam ik alles maar vanzelfsprekend. Al die ‘’goede’’ momenten hoorde maar bij het leven. Nu heb ik geleerd dat het allang niet zo in elkaar steekt.

Maar vandaag zeg ik schreeuwend dank je wel/hamdolilahhhhhh voor alles! Jullie raden wel wat ik vanavond in mijn dankbaarheidsboekje schrijf toch?

PS. Deel jullie dankbare momenten met mij!
PPS. Ons boek is nu te reserveren!!