0

Stap 16: Praat positief over jezelf

We zijn op de helft van de 30 stappen naar een gezond maar vooral bewuster leven. Hoop dat jullie er ook daadwerkelijk iets aan hebben. Vandaag in stap 16 wil ik het hebben over positief praten en denken over jezelf.

Onze gedachten zijn heel krachtig. Hoe je denkt over jezelf dat straal je uit. Dat heeft veel effect op je omgeving en op je dagelijks leven. Het allerbelangrijkste het heeft het meest invloed op hoe jij jezelf voelt. Jezelf voorhouden hoe lelijk, dom of stom je bent is niet ok. Ik zeg opzettelijk voorhouden want NIEMAND is lelijk, dom of stom.

Als je heel vaak zo praat over jezelf zullen anderen dat gaan overnemen en ook zo naar je kijken. Of erger nog mensen zullen uit je buurt blijven. Dat is iets wat je echt niet wil. Het uit zich in onschuldige dingen zoals wanneer iemand zegt dat je wat leuks aanhebt en jij erop antwoord met; ach was maar een koopje niks bijzonders. Je kunt dit ook ombuigen naar: ‘’Ja dank je ik vind hem ook erg leuk’’. Je hoeft niet alles lelijker te maken. Je komt zo ook als een sterkere persoon over. Buig je negatieve gedachtes over jezelf naar positieve.

Hoe doe je dat dan?

  • Allereerst wees bewust dat je negatieve gedachtes hebt
  • Gebruik alleen optimistische woorden over jezelf (je doet er echt toe!!!)
  • Begin elke ochtend met een positieve gedachte
  • Laat anderen niet negatief over jou praten
  • Waardeer alles in je leven
  • Jezelf vergelijken met anderen is overbodig.

Door alleen maar positief te denken leef je echt niet in een droomwereld. Het geeft alleen aan dat jij kiest om niet de focus te leggen op het negatieve.

Weg met alle negatieve gedachtes over jezelf. L’Oréal zei het ooit heel mooi:

Because you’re worth it!

Dankbaar voor: Heerlijk ochtendwandeling met Rachida en koffie!