0

Stap 15: Zorg voor regelmaat

Drukte is een van de grootste valkuilen. Door drukte vergeten we soms waar het om gaat. We vergeten te genieten van het moment en heel bewust in het moment te leven. Alles loopt dan door elkaar. Je krijgt chaotische dagen. Aan het einde van de dag denk je dan; wat heb ik nu gedaan vandaag? Deze stap staat echt in het teken van regelmaat creëren.

Regelmaat is alles op een vaste volgorde of ritme doen. Helemaal niks mis mee. Juist heel erg belangrijk in een bewuster en gezonder leven. Hoe vaak gaat het mis met een goed eet-beweeg patroon? Of tijdig gaan slapen? Allemaal factoren die erbij dragen dat je een healthy lifestyle creëert voor jezelf. Regelmaat moet je echt creëren. Het moet een vaste gewoonte worden. Regelmaat zorgt alleen maar voor goede resultaten. Net zoals je dat bij een baby’tje doet. Op vaste tijden flesje geven, in badje doen en op tijd in bed leggen. Het zorgt voor heel veel rust.


Ik merk bij mezelf dat ik daar heel veel behoefte aan heb. Duidelijkheid en overzicht voor mezelf. Omdat ik het al zo druk heb, kunnen sommige zaken er in schieten. Ik ga op vaste tijden slapen. Ik sta op vaste tijden op (uitzonderingen daar gelaten). Hetzelfde geldt voor mijn eetpatroon. Ik ontbijt en lunch altijd rond hetzelfde tijdstip en hetzelfde geldt voor mijn avondeten. Daardoor eet ik bewust en geniet ik er oprecht van.

Hetzelfde geldt voor de ochtenden. Ik sta rustig op en loop daarom nooit achter de feiten aan. Je hebt ook rust in je dagen. Vroeger (nu lijk ik zo oud) sliep ik super laat en werd ik heel vroeg weer wakker. Daardoor had ik de hele dag zo’n gehaast gevoel, en niet alleen dat ik was ook gewoon de hele dag onwijs moe. Hetzelfde geldt voor eten. Als je weinig slaapt, kom je energie tekort. Deze energie ga je weer zoeken in eten. Hierdoor eet je weer (onnodig) veel.

Begrijpen jullie deze vicieuze cirkeltje? Natuurlijk zijn er mensen die helemaal tegen vaste gewoontes zijn. Ook prima natuurlijk. Maar als je er zelf last van gaat ondervinden dan is het eens handig om eens na te denken over de regelmaat van je leven.

Dankbaar voor: Lekker ontbijtje met mijn lieve nichtje

[ads1]