0

Stap 7: Internationale vrouwendag

Het is vandaag internationale vrouwendag. Deze dag staat voor strijdbaarheid. Over de hele wereld wordt deze dag gevierd. Ieder geeft daar zijn eigen invulling aan. De dag is ontstaan omdat vrouwen opkwamen voor hun rechten. Een belangrijk doel.

Los van het opkomen voor rechten, roept internationale vrouwendag sowieso heel veel bij mij op. Ik geloof oprecht dat wij vrouwen van nature die strijdvaardigheid beheersen en dat als wij een doel voor ogen hebben er ook echt op afgaan. Bij de een is die vaardigheid meer en beter ontwikkeld dan bij de ander, maar het zit in ons. Soms ook vrouwen onderling en dan wordt die vaardigheid verkeerd ingezet 😉

Daar wil ik vandaag extra bij stilstaan. Heb je een droom? Ga die achteraan. Wil je iets ondernemen? Ga ervoor. Wil je bepaalde dingen veranderen in je leven, go for it! Wat je ook wil, wat je ook wilt bereiken zet die strijdbaarheid in. We kunnen vaak meer dan we denken en laten zien. Laat je niets en door niemand iets anders wijsmaken. Wij vrouwen kunnen onszelf snel verliezen en wegcijferen voor anderen.

Laten we onderling ook lief zijn voor elkaar. Wij vrouwen kunnen heel kritisch zijn op elkaar. Laten we elkaar versterken, omhoog helpen en elkaar inspireren. Je weet nooit wat iemand in zijn rugzakje meeneemt. Een glimlachje van jou kan iemand heel veel kracht geven. Samen staan we sterk (er)!

Internationale vrouwendag is in 1911 ontstaan omdat vrouwen onder andere kiesrecht kregen. Vergeet niet om elke dag weer voor jezelf te kiezen.

Dankbaar voor: Dat we vrouw zijn!

[ads1]