0

Stap 5: Zoek daglicht op!

Een kantoorbaan hebben van 09:00 uur tot 17:00 uur in de winter is allesbehalve leuk. Dan bedoel ik vooral dat je bijna niet aan daglicht of frisse lucht komt. Althans als ik kijk naar mezelf vroeger. Dan werkte ik de hele dag, kwam ik thuis en was het te donker om nog een blokje om te doen. Eerlijk gezegd stond ik er niet eens bij stil laat staan dat ik er zin in had. Dat veranderde toen ik begon met hardlopen en wederom een saai kantoorbaan had. Zeker in de winter is dit een valkuil.

Het begon als een soort uitvlucht omdat het op de werkvloer te saai was. Tussen de middag ging ik dan een blokje om. Inmiddels had ik dan een heel duf gevoel in mijn hoofd. Naar buiten toegaan voelde zo goed. Ik liep dan een groot rondje in de buurt. De buurt was ook niet bekend voor mij, dus ik ontdekte steeds leuke routes om te wandelen. Vaak ging ik alleen en kon ik goed nadenken over alles en even tot rust komen. Soms werd ik weleens vergezeld door collega’s. Maar de meeste vonden het maar saai. Ik begreep het wel, immers dacht ik ook zo.

Waarom daglicht en frisse lucht belangrijk is?
Door natuurlijk licht onderscheidt ons lichaam zich van dag-nacht. Door natuurlijk licht op te vangen voelen we ons vele male energieker. Door meer tijd buiten door te brengen, vangen we ook meteen vitamine D op. Die op zijn beurt weer heel goed is voor ons weerstand. Zeker mediterranen hebben hier sneller een tekort van. In de winter lijkt iedereen ook vermoeiender (wij ook) omdat we minder buiten zijn dan in de zomer. Wanneer je buiten bent, zuiver je als het ware je longen. Je ademt verse zuurstof. Binnen is de lucht minder vers & fris.

Dus, loop dagelijks een blokje om. Liefst 30 minuten. Dan heb je meteen je dagelijks aanbevolen beweging gehad. Ga in de lunch, voor of na werktijd, of breng de kids wandelend naar school. Je zult merken hoe fijn het buiten is. Je bent daarna productief en je zal bruisen van de energie. Door meer tijd buiten door te brengen, raken we ook alle stress kwijt. Je loopt het helemaal uit.

We genieten zo van het buiten zijn. Daarom houden we zo van hardlopen.

Dit is het opzet van deze maand, lees het hier.

Dankbaar voor: Knuffelen met mijn schatjes

[ads1]