0

Stap 30: Einde van de stappen

We zijn bij de laatste stap aangekomen. De 30 stappen zitten er nu echt op. De 30 stappen waren slechts een basis naar een bewuster leven. Gezonder en bewuster leven zit niet alleen in voeding en beweging. Een bewuster leven gaat ook om een gezond verstand, de juiste mindset. Oprecht geloven wij dat alles begint met de juiste mindset. Dat is wat wij vooral hebben duidelijk gemaakt in alle stappen. Daar staat of valt alles mee.

De basis is gelegd. De clou is om nu door te pakken en het toe te gaan passen. Niet elk stap zal voor iedereen toepasbaar zijn. Oprecht hopen we dat er wel voor iedereen een les en/of boodschap in zit. Vanuit die punt kun je nagaan waar voor jou de verbeterpunten zitten. De meeste stappen zijn stappen die wij zelf ook hebben ondergaan en toegepast in onze levens. Ook voor ons geldt dat de ene stap net meer nodig was dan de andere. Een enkele stap moeten we nog beter naleven.


Het allerbelangrijkste, echt allerbelangrijkste vind ik dankbaarheid. Elke dag weer herinner ik mezelf eraan hoe dankbaar ik mag of sterker nog, MOET zijn. Dankbaarheid was ook de rode draad in alle stappen. In elke blog benoemde ik waar ik die dag dankbaar voor was. Soms kleine en soms grote dingen om dankbaar voor te zijn. Ik hecht misschien nog wel meer waarde aan de kleine dingen. Ooit heeft iemand dat mooi gezegd: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”. In elke dag zit iets waar je dankbaar voor mag zijn.

Ook handig om voor jezelf dit dagelijks op te schrijven in een boekje of gewoon in je notities op je telefoon. Na een tijdje teruglezen waar je elke dag dankbaar voor bent of wanneer je even niet lekker in je vel zit, geeft het echt een boost.
Positief in het leven staan is elke dag weer een keuze. Laat je je gek maken door negativiteit of erger nog door negatieve mensen? Of kies je elke dag weer voor jezelf en je eigen geluk?

Bedankt voor alle positieve reacties op de stappenplan. Je kunt ten alle tijden alle stappen teruglezen of je kunt ze voor jezelf bundelen. Succes en we gaan gewoon door!

Dankbaar: voor al jullie mooie reacties

[ads2]