0

Stap 26: Geluk hangt van niemand af

Nog te vaak denken we dat geluk van anderen afhangt. Onbewust maken we ons daar allemaal schuldig aan. Zaken of personen van buitenaf hebben  (teveel) invloed op ons persoonlijk geluk. Althans, wij maken soms deze zaken of personen belangrijker dan ze zijn. Maar daar ben ik persoonlijk al een tijdje klaar mee. Ik deel vandaag graag mijn regels tot persoonlijk geluk met jullie.

Een van de belangrijkste regels is dat ik het niet belangrijk vind wat anderen van mij vinden of over mij denken. Ik vind het alleen nog belangrijk wat mensen van mij vinden die er voor mij echt toe doen. Mensen die ik zelf op een bepaalde voetstuk heb zitten. Dat is een klein groepje dus 😉 je moet het echt loslaten om te denken dat als anderen ‘’positief over je denken’’ jou dat gelukkig maakt

Teveel verwachtingen hebben van anderen, is ook een big no! Soms denk je wanneer jij veel over hebt voor iets of iemand dat het vice versa ook zo is. Niet dus. Verwacht niks, dan zullen er ook geen teleurstellingen zijn.

Een hele belangrijke wat ooit iemand mij geleerd heeft, is om niet altijd alles oneerlijk te vinden. Niet teveel in een slachtofferrol zitten. Maar neem de kansen die je krijgt of sterker nog creëer die kansen voor jezelf. Ga zelf achter je doelen aan. Als je denkt dat er iemand op je voordeur zal kloppen om je deze kansen aan te bieden, dan heb je het goed mis. Zoek uit wat je gelukkig kan maken en ga daar achteraan.

Geluk ligt echt bij jezelf. Niets of niemand is daar verantwoordelijk voor. Wees tevreden en dankbaar. Koester wat je hebt, maar heb ook honger naar meer. Haal alles uit het leven. Doe wat je gelukkig maakt. Blijf niet hangen in iets uit veiligheid. Soms is het heel goed om risico’s te nemen. Persoonlijk hebben risico’s die ik genomen heb mij meer opgeleverd dan mijn angsten waarvan ik teveel had. Dat heeft me veel gelukkiger gemaakt. Leven vanuit teveel angst belemmerde mij in heel veel.

Go for it!!!

Dankbaar voor: waar niet voor?

[ads2]