0

Stap 2: 1.5 liter water is een must!

Vandaag gaan we het hebben over vocht oftewel water drinken. Net zoals eten is drinken heel belangrijker, misschien zelfs wel belangrijker. We kunnen zonder voeding maar niet zonder vocht. Ons lichaam moet goed gehydrateerd worden. Vocht dat wij binnen krijgen voert afvalstoffen af en reinigt onze organen.

Vroeger was ik iemand die ‘’makkelijk’’ zonder water kon. Ik dronk het gewoon niet. Ik vond het saai en vreselijk irritant (nog steeds!!!) omdat ik dan om de 15 minuten naar het toilet moest. Nu vind ik het niet meer saai en drink ik het heel graag in verschillende variaties. Met verse fruit of stukjes lemon en munt. Ik gooi er van alles in. Je hoeft niet alleen koud water te drinken. Warme theetjes zonder suiker zijn net zo goed. In warme thee kun je ook verse citroen en gemberschijfjes toevoegen. Dit werkt meteen ook ontstekingsremmend.

Je hebt dagelijks 1.5 tot 2 liter water nodig. Begin je dag op nuchtere maag  met een glas lauw water. Voor de diehards voeg je verse citroensap toe. Sap van een halve citroen is voldoende. Dit helpt onder andere de vetverbranding te stimuleren en je lever te ontgiften. Probeer om vanaf nu deze gewoonte aan te leren. Je zal zien dat je fitter zal zijn en daarnaast je zal in de spiegel resultaten zien. Je huid wordt enorm gehydrateerd.

Water drinken heeft alleen maar voordelen, het is goedkoop en altijd verkrijgbaar. Neem dan ook altijd een flesje mee in je tas. Tegenwoordig heb je genoeg leuke flesjes die ook nog erg fashionable zijn.

Weetje: Soms halen we trek en honger door elkaar. Om te testen of je echt honger hebt drink je een glas water. Is dat gevoel daarna weg? Dan was het gewoon dorst. Blijft het gevoel dan is het echt honger.

Dankbaar voor: Een heel fijn dagje in Amsterdam met leuke mensen!

Waar ben jij dankbaar voor? Deel het met ons…

[ads1]