0

Stap 19: Vind je passie

Een paar stappen terug hadden we het over dat je vooral moet doen wat je leuk vindt. Voor heel veel mensen is het duidelijk wat ze leuk vinden en waar hun passie ligt. Anderen moeten dat nog ontdekken.

Letterlijk gezegd betekent passie: Hartstocht is letterlijk dat het tocht vanuit je hart. Je hart staat dan open. Als je iets met passie doet dan stroomt het vanuit het hart. Een andere vertaling voor passie is “iets wat je zielsgraag doet”.

In deze definitie kan ik mij helemaal vinden. Zo voelt Healthy Sisters voor mij. Ik vind een heleboel dingen leuk maar HS is echt mijn passie. Ik zou niets anders meer willen doen. Een heleboel dingen leuk vinden kan ook een gevaar zijn. Als mens heb je een heleboel interesses. Maar hoe onderscheidt je interesses van passie? Het is zo waardevol om te weten waar jouw passie ligt. Dat geeft ook aan waar jij jouw aandacht aan wilt geven en waarvan je voldoening krijgt.

Hoe kun je achterhalen waar echt je passie ligt? Stel jezelf de volgende vragen;

  • Wat vind ik het allerleukst?
  • Wat doe ik het allerliefst als ik nog maar 1 ding mocht doen?
  • Wees ook kritisch; krijg je er een voldaan en tevreden gevoel van?
  • Is het ook echt een talent, ben je er goed in? (vooral een belangrijke vraag als je van je passie eventueel ook werk wilt maken)
  • Waarvan vergeet je de tijd?

Je passie vinden is een verrijking voor je leven. Het geeft je een positief gevoel. Je doet iets waar je goed in bent en wat je ook nog heel leuk vindt. Win-win situatie toch?

Twijfel je nog? Hopelijk kom je een stapje in de juiste richting met bovenstaande vragen.

Volg ten alle tijden je hart… die leidt je altijd naar het juiste.

Dankbaar voor: Een geweldig boekenbal!