0

Stap 14: Alles is mogelijk!

In oktober zag ik de halve marathon van Eindhoven aan mijn neus voorbij gaan. Na een vervelende knieblessure die mij maanden aan de kant hield moest ik helaas toekijken. Om mezelf gemotiveerd te houden en mijn herstel te bevorderen schreven Rachida en ik ons in voor de volgende halve marathon samen in Utrecht. Daar liep ik jaren geleden mijn eerste marathon. Dus dat leek mij wel een goed plan.

Ik herstelde eind december redelijk van mijn knie en hervatte mijn trainingen. Mijn conditie had een mega klap gehad en dat merkte ik aan alles. Niets is demotiverender als hoofd en lichaam niet hetzelfde doen. Maar juist op zulke momenten was ik blij dat ik een stok achter de deur had.

Gisteren was het dan zover. Ondanks dat ik vaker halve marathons gelopen heb was ik toch extra gespannen. Het stapelen van koolhydraten begon op vrijdag. Na een week buikgriep ging dat heel moeizaam en kreeg ik niet veel binnen. Mijn zussen waren op bezoek en om 12 uur heb ik ze een soort van de deur gewezen (sorry sista’s) dus ja, ik was best gespannen zeg maar 😉

Maar voor mij zou dit weer een overwinning zijn, of ik het wel weer aankon. Kon mijn lichaam het weer aan en vooral mijn knie. Mijn langste duurloop was 17 kilometer. De laatste 4 kilometer ging ik op karakter doen. Bezorgde geluiden in mijn omgeving vonden dat ik iets te snel ging. Maar ik moest dit gewoon doen!

Oprecht geloof ik dat iedereen een (halve) marathon kan lopen. Het is een kwestie van trainen. Iedereen kan voor een marathon trainen. Maar ik geloof er ook oprecht in dat er een dosis doorzettingsvermogen, moed en kracht nodig is om hem daadwerkelijk uit te lopen. Mits je dit natuurlijk ook wil. Mijn focus lag niet op tijd. Mijn tijd ging ik nu echt niet verbeteren. Daar was deze halve ook niet voor bedoeld. De halve marathon is voor mij een teken dat ik het weer zou kunnen, lichamelijk maar vooral mentaal.

And yes, i did it!!!!!  Mede en dankzij Rachida. Zij heeft me er echt doorheen gesleept. Het ging zo goed tot kilometer 18. Toen kwam de meneer met de hamer. Maar hoe wij samen de wedstrijd ervaren hebben dat zien jullie woensdag in een extra video.

Wat ik vooral met deze stap wil duidelijk maken is dat je alles kan. Echt alles kan als je maar wil en er bereidt voor bent te knokken. En nee ik ben niet perfect maar ik wil wel alles uit mezelf halen voor mezelf!

Dankbaar voor: Ik heb de halve marathon uitgelopen voor de 4e keer!!!!!

[ads1]