0

Stap 13: Verzamel de juiste mensen om je heen

Persoonlijk vind ik deze stap zelf altijd een hele lastige. De juiste mensen om je heen hebben is zo ontzettend belangrijk. Waar je mee omgaat daar wordt je mee besmet. Hoe vaak kregen we dat vroeger wel niet te horen? Niet met die en die omgaan want die kan slecht invloed op je uitoefenen. Hoe jong je ook was, toen was het al een belangrijk factor. Het ging dan vooral dat ze je niet afleiden van school en vooral geen gekke dingen ging doen NA schooltijd. De juiste mensen om je heen hebben was toen al een ding.

En zo gaat het je hele leven eigenlijk. Hoe ouder je wordt hoe beter je dat gaat begrijpen. Deze mensen moeten je kunnen inspireren en uitdagen om het allerbeste uit jezelf te halen. Om samen het kwaliteit van het leven te verbeteren en altijd te streven naar het allerbeste. Mensen die net op dat ene knopje drukken en jouw in beweging laten komen. Iemand die echt het allerbeste met je voor heeft. Hetzelfde voor jou wil als voor zichzelf.

Waarom zou je tijd en energie steken in iets wat je niet beter laat voelen, geen positieve energie of gelukkiger maakt? Laatst zei iemand het heel mooi; van sommige mensen knap je op en op sommige mensen knap je af.

Hoe weet je dat je de juiste mensen om je heen hebt?

  • Aan de basis, zoals met alles ligt vertrouwen. Blindelings elkaar vertrouwen regel nummer 1.
  • Als ze je een goed gevoel geven, dat jij ertoe doet en je niet constant naar beneden willen halen.
  • Geen concurrent gedrag vertonen. Wie is het beste?
  • Naar je luisteren
  • Net dat ene kleine detail onthouden
  • Als je je kwetsbaar opstelt en niet het gevoel hebt dat je je moet inhouden
  • Samen heel goed kunnen lachen

Tot slot: kijk in je omgeving kritisch naar waar voor jou de negativiteit in zit.

Dankbaar voor: Mijn nieuwe Nike outfit voor de halve marathon!