0

Sporten op vakantie

Een paar jaar geleden had ik je echt vierkant uitgelachen als je had gezegd dat ik zelfs op vakantie zou gaan hardlopen. Überhaupt hardlopen, laat staan op vakantie… de bagage voor mijn jurkjes inleveren voor running kleren en schoenen? Yeah dat gebeurd tegenwoordig. Ik kan me goed voorstellen dat je zegt ja daag, vakantie is om te genieten.

Klopt maar als het goed is beoefen je een sport, althans in ons geval. Een sport die je echt heel erg leuk vindt en waar je onwijs veel voldoening van krijgt. Ik snap dat mensen dat zeggen, want ik zei een paar jaar geleden precies hetzelfde. Of wel een beetje overdreven hoor. Die heb ik vaak gezegd en hoor ik nog regelmatig.
Tijdens de vakantie heb je sowieso een ander ritme. Alles gaat vaak in een standje lager. Je zit in de modus “chillax’’ en dat is ook helemaal prima. Maar toch gaan de hardloopschoenen mee op vakantie. We hebben al op verschillende plekken hard gelopen. De ene keer gemakkelijker dan het andere keer. Vaak is het mega warm, je kent de route niet en hijabi runners trekken ook in het buitenland veel bekijks.


Ook in Marokko blijft het nog steeds een dingetje. We zien onderweg de leukste plekken, ontdekken de leukste winkeltjes en hotspots en zien net wat meer. Daarnaast zijn we op vakantie iets minder streng met voeding, op z’n tijd nemen we een ijsje of een vette hap. Op die manier houden we het allemaal net wat meer in balans en zeker niet onbelangrijk we houden onze conditie op peil.

Is hardlopen niet jouw ding op vakantie of kan het simpelweg niet? Neem dan een springtouw mee. De springtouw weegt haast niets en je kunt het net als met hardlopen overal en wanneer jij wilt doen. Aan het einde van de vakantie zal je zien dat je een minder rot gevoel hebt als je in de spiegel kijkt. Je blijft je fit voelen en je voorkomt de grootste valkuil door ook na je vakantie niets meer aan sport te doen.

Wat ga jij aan sport doen? Hoe dan ook, geniet! Voor mij is het aftellen begonnen…

[ads1]