0

Kan ik de Spaanse lekkernijen weerstaan!

Afgelopen weekend waren Ali en ik een weekendje naar Madrid. Niet echt ideaal om mijn eetdagboek hier bij te houden. De Spaanse keuken is echt verrukkelijk! Sorry voor mijn woordgebruik maar het is echt verrukkelijk! ?

We hebben een hotel inclusief ontbijt. Dit is persoonlijk mijn favo moment van de dag. Optutten en naar beneden waar alles boor je klaarstaat. Gauw zie ik pan con tomate, geroosterde broodjes met verse tomaten in kleine stukjes, (soort ratatouille) waar je verse olijfolie overheen doet. Ik weet meteen dat ik alle drie de ontbijtjes hiermee ga ontbijten. Ik neem een verse glas jus, kommetje fruit en groente thee hierbij.

We gaan richting het centrum de toerist uithangen. Als je in Spanje bent moet je natuurlijk churro eten. Na lang zoeken vinden we eindelijk een mooi plekje waar we in de zon kunnen genieten van churro, koffie en vitamine D.

Na bijna alle bezienswaardigheden wandelend te hebben afgelopen beginnen we toch echte honger te krijgen. We gaan bij een hele hippe en gezellige tent eten. Als we de kaart mogen geloven is alles puur en vers. We bestellen beide volkoren bami vis, noten en veel groenten. Het smaakt inderdaad erg vers en yummieee! Ik neem hier een flesje water bij.

Madrid lijkt op New York. Op elke straat vind je wel een Starbucks of 2. Ik neem een macchiato en struin hiermee alle steegjes af.

We denken ondertussen aan het avondeten. Wat gaan we eten? Tapas of paella? We besluiten wat we het eerst tegenkomen te gaan eten. We eten bij hoe grappig is dit, bijTapa Tapa de beste paella ever. Die Spanjaarden weten echt hoe je paella moet maken.

We slaan het toetjes over omdat we echt goed vol zitten. Op onze stappenteller zien we dat we al ruim 17 km hebben gewandeld. We zijn best moe en gaan weer richting ons hotel. Daar aangekomen lusten we eigenlijk best wel iets lekkers. We bestellen met roomservice! Koffie en de allerlekkerste chocotaart (of was het zo lekker omdat wij gewoon trek in wat zoets hadden?)

Een betere einde van deze geweldige dag kan je niet hebben!

Rachida

P.s. Er staat ook een eetdagboek van mij in de nieuwe @happyinshape #zoleuk

[ads2]