0

Sota Ajam met Senna en Alec

Vandaag zijn Senna en Alec bij ons te gast, terwijl zij Soto Ajam (Indonesische kippensoep) voor ons maken vragen wij hun hoe zij de twee werelden combineren in de Ramadan.

Ingrediënten

  • Voor de kruidenpasta
  • 5 kemirienoten
  • 2 eetlepels kemtoembar(koriander)
  • 3 a 4 tenen knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 4 centimeter gember
  • 3 centimeter koenjit (kurkuma)
  • Een scheutje olijfolie

Overige ingrediënten

  • Ong 500 gram kipfilet of 3 kippenbouten
  • 2 a 4 salam blad (optie)
  • 4 Djeroek poeroet (Aziatische limoenblad)
  • 2 a 3 serehstengels ( citroengrass)
  • 50gram glasnoedels
  • 4 eieren gekookt
  • 3 lente uien
  • Zeezout
  • Zwarte of witte peper

Garneren

  • Gebakken uitjes
  • Gebakken knoflook (optie)
  • Tauge
  • Bosje bladselderij
  • Kroepoek