0

Sinaasappel-bietensap smoothie

Bietensap drink ik in periodes, soms drink ik het weken achter elkaar en dan gaan er weer weken overheen. Maar met de halve marathon in het vooruitzicht drink ik niets anders meer. Daarin experimenteer ik altijd, mijn lekkerste combinatie is toch met peer en gember. Klik hier voor het recept.

Dit keer heb ik gekozen voor verse sinaasappelsap, citroensap en toch weer gember (ik hou van gember). Voor zondag wil ik niet ziek worden (voel me niet helemaal fit) en gember werkt heel erg ontstekingsremmend. Ook deze combinatie is een knaller.

Waarom bietensap?

Uit verschillende onderzoeken is naar voor gekomen dat bietensap het uithoudingsvermogen vergroot. Bij hardlopen heb je dat nodig, en zeker met een halve marathon in het vooruitzicht. Door de nitraat in bieten, leidt dit ook tot betere sportprestaties.

Wat heb je nodig?

  • 200 ml versgeperste sinaasappelsap
  • Verse gemberschijfjes (naar keuze)
  • Verse citroensap (van een halve citroen)
  • Bieten

Shaken maar!

Sinaasappel-bietensapje]

Proost!