Groenten en fruit zijn seizoensgebonden. Vroeger kon je een bepaalde fruit of groente maar in een specifieke periode krijgen. Tegenwoordig zien we het heel jaar bv aardbeien of kaki. Daardoor weet ik vaak zelf niet meer wat wanneer echt in het seizoen hoort. Toch proef je heel goed het verschil.
Binnen een gezond eetpatroon is variatie onwijs belangrijk. Zo krijg je verschillende vitamines en mineralen binnen. 2 jaar geleden hadden we ook deze rubriek en we roepen hem weer in het leven. Alleen nu geven we er een recept als bonus bij…
De seizoen groenten en fruit van de maand april zijn:
Groenten | Fruit |
Andijvie | Ananas |
Bietjes | Avocado |
Bloemkool | Banaan |
Champignons | Citroenen |
Komkommer | Grapefruit |
Koolrabi | Sinaasappel |
Kropsla | |
Paksoi | |
Prei | |
Raapstelen | |
Rabarber | |
Radijs | |
Rammenas | |
Rode kool | |
Spinazie | |
Taugé | |
Tomaten | |
Veldsla | |
Venkel | |
Witlof | |
Ijsbergsla | |
Zuurkool |
Bieten salade
Ingrediënten
- 4 middelgrote rode bieten –
- 1 rode ui
- bosje peterselie
- snufje zwarte peper
- snufje Keltisch zeezout –
- azijn
- olijfolie
- citroensap van een halve citroen
Op ons YouTube kanaal zie je de hele voorbereiding en nog andere 2 salades.