Seizoengroenten en fruit van Maart + Andijviestamppot recept

Groenten en fruit zijn seizoensgebonden. Vroeger kon je een bepaalde fruit of groente maar ineen specifieke periode krijgen. Tegenwoordig zien we het heel jaar bv aardbeien of kaki. Daardoor weet ik vaak zelf niet meer wat wanneer echt in het seizoen hoort. Toch proef je heel goed het verschil.

Binnen een gezond eetpatroon is variatie onwijs belangrijk.  Zo krijg je verschillende vitamines en mineralen binnen. 2 jaar geleden hadden we ook deze rubriek en we roepen hem weer in het leven. Alleen nu geven we er een recept als bonus bij

De seizoen groenten en fruit van de maand maart zijn:

Groenten Fruit
Andijvie Ananas
Bietjes Avocado
Boerenkool Banaan
Champignons Citroen
Koolraap Grapefruit
Koolrabi Sinaasappel
Kropsla Stoofpeer
Kapsoi
Prei
Rode kool
Spinazie
Taugé
Tomaten
Veldsla
Venkel
Witlof
Ijsbergsla
Zuurkool

Recept:  Andijvie-boerenkool stamppot

  • 250 gram zoete aardappelen
  • Andijvie
  • Boerenkool
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  • Breng de aardappelen aan de kook in water
  • Was de andijvie en boerenkool goed en kook deze heel kort
  • Prak dit goed allemaal samen
  • Breng op smaak met zout of eventueel kruiden
  • Om de stamppot smeuïg te maken kun je kookvocht of (plantaardig) melk gebruiken

Enjoy en besaha!

Dit is ook leuk...

Eid/Suikerfeest voorbereidingen!

In de video vandaag laten wij onze voorbereidingen voor het Suikerfeest/Eid zien! Misschien kunnen wij …