0

Recept: Wortelcake

Cake met wortels erin, hemels. Ik ben er gek op. Alleen de meeste carrotcakes zijn niet echt heel gezond te noemen. Verre van zelfs. Het recept wat ik nu heb kun je als ontbijt, lunch of tussendoortje nemen. Ik heb de cake gebakken zodat ik er elke dag een plakje als tussendoortje kan nemen. Mag gerust, want de cake is gezond maar daarnaast is hij hemels lekker! Ik had er een extra gemaakt voor de verjaardag van mijn zus, zodat ik daar lekker van kon snacken.

Tip: als je op bezoek gaat maak dan iets gezonds om mee te nemen zo heb je altijd iets gezonds bij de hand.

Wortelcake

 

Wat heb je nodig?
Voor de topping:
  • 4 grote el Griekse Yoghurt
  • Citroensap (van een halve citroen)
  • Agave siroop
Wat doe je?

Je maakt eerst de kokosolie vloeibaar in een pannetje. En je raspt alle 3 de wortels.
Daarna voeg je alle droge ingrediënten bij elkaar. Ik heb ervoor gekozen om de havermout zo grof te laten en niet te malen. Daarna alle natte ingrediënten bij elkaar. Wees niet zuinig met de agave siroop er mag best wat in. Als laatste meng je de wortels erdoorheen. Je doet dit in een ingevette bakblik op een voorverwarmde oven. Je bakt de cake gaar in 30 minuten op 175 graden.

Wortelcake-04

Zodra de cake in de oven zit, kun je aan de topping beginnen. Meng de Griekse yoghurt met de citroensap en een beetje agave siroop. Goed mengen! Je laat dit even staan in de koelkast.

Wortelcake-03

Als de cake gaar is, prik er even met een vork in.

Wortelcake-02

Laat je de cake afkoelen en daarna besmeer je het met de topping. Geniet!

Wortelcake-01

Healthy Sisters