0

Recept: Parelcouscous met garnalen

Dit recept is zo lekker dat ik hem meteen voor jou uitschrijf. Met het warm wordende weer is dit een ideale recept. Couscous is belangrijk in de Marokkaanse keuken. Maar voor mij heeft de โ€œnormaleโ€ couscous er een goede concurrentie bij. De Parel couscous.ย  En ja het recept is een pareltje, echt!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 200 gram parelcouscous
  • 2 grote zoete puntpaprika
  • Grote garnalen
  • 4 teentjes knoflook (mag ook minder als je er geen fan van bent)
  • Groene olijven
  • Koriander
  • Olijfolie
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • Kook de parelcouscous voor ongeveer 15 minuten
  • Bak de garnalen in olijfolie en voeg hierbij de geperste knoflook en fijngesneden koriander
  • Ondertussen snijd je de puntpaprika in blokjes
  • De puntpaprika en olijfjes meng je samen hierbij voeg je de inmiddels gebakken garnalen met dressing aan toe
  • De parelcouscous is inmiddels gaar en kan toegevoegd worden aan het geheel

Goed mengen en bon Petit.