0

Recept: Gezonde ijstaart

Een tijdje geleden heeft onze zwager ons verrast met een heerlijke zelfgemaakte taartje. Nadat we deze op onze Instagram hebben geplaatst kregen we zoveel vraag naar het recept.

Het recept delen we met alle liefde zoals onze zwager deze met ons heeft gedeeld.

Als je deze gaat maken tag ons dan even. Altijd leuk om recepten terug te zien bij jullie!

Ingrediรซnten:

150 gram cashewnoten
125 gram amandelen
6 medjoul dadels
100 gram havermout
7 el ahornsiroop
8 el amandelmeel
5 el kokosolie
50 ml kokosroom (de bovenkant van een blik kokosmelk na een nacht in de koelkast)
halve limoen
150 gram aardbeien
1 rijpe mango
snufje keltisch zeezout
Fruit naar keuze om te garneren

Week de cashewnoten in een bakje water. Laat dit minstens 1 uur weken.

Doe de amandelen, havermout, dadels, 2 el ahornsiroop en een snufje zout in een mixer en mix deze glad. Voeg hierna de amandelmeel toe en kneed het geheel met je hand fijn.

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Bekleed de bodem van de vorm met het deeg.

Mix vervolgens de kokosroom, geweekte cashewnoten, gesmolten kokosolie, 5 el ahornsiroop en limoensap tot een geheel.

Verdeel deze mengsel in tweeรซn.

Voeg de aardbeien toe aan een helft van de cashewnotenmengsel. Mix de aardbeien tot een gladde mengsel.

Verdeel de aardbeien/cashewnotenmengsel over de taartbodem. Strijk het glad en zet de taart in de vriezer.

Schil de rijpe mango en snijd deze in stukjes. Doe de andere helft van het cashewnotenmengsel in de keukenmachine en voeg hierbij de mangostukjes. Mix ook dit tot een glad geheel. Haal de taart uit de vriezer.

Voor een mooie tweelagen resultaat moet je de taart minstens een uur in de vriezer laten staan.

Garneer de taart met fruit naar keuze.

Daarna gaat de taart voor minstens twee uur in de vriezer.

Tip: maak de taart een dag voordat je het gaat serveren.

Een half uurtje voordat je gaat genieten van de taart uit de vriezer halen!

Smakelijk/ Besaha!