0

Parelcouscous met zalm

Vorige week zette ik dit recept op insta stories en we kregen zoveel vraag dat ik hem vandaag met alle liefde met jullie deel. Met dit recept was ik echt aan het experimenteren en dat heeft verrassend goed uitgepakt. Terwijl ik dit typ (zondagavond) beloof ik mezelf dat ik het morgen weer ga maken.

Je hebt nodig

  • Parelcouscous
  • 1 courgette
  • 2 volle handjes verse spinazie
  • 200 gram verse zalm ( je mag ook diepvries gebruiken)
  • 4 Roma tomaten

Kruiden

  • Takje dille
  • Takje rozemarijn*
  • Klein bosje Koriander
  • 3 teentjes knoflook (ook naar smaak!) 

Bereidingswijze:

(1) Je kookt de parelcouscous voor 15-20 minuten (2) Je snijdt de courgette in halve maantjes en bakt deze in olijfolie (3)

Ondertussen blend je de tomaten met de knoflook, koriander, dille en rozemarijn (4) Als de courgette wat glazig wordt, voeg je de zalm toe (5) Dit laat je even aanbakken samen en voegt daarna de verse spinazie toe

(6) Als laatst doe je de tomatensausje met kruiden toevoegen en laat dit voor 5 minuten koken (7) Naar smaak voeg je een snufje zout toe.

Bedank me later voor dit geweldig heerlijk recept. Stuur me vooral foto’s toe als jij dit gaat maken.

*Leuke weetje: Rozemarijn is een super krachtig kruid. Het helpt bij je spijsvertering, zit vol antioxidanten, het is goed voor humeur, geheugen en creativiteit. Ze zeggen ook dat wanneer je rozemarijn in de tuin hebt, je minder last zult hebben van insecten. Best handig in deze periode!

**wat betreft dat geheugen, een goeie voor jou Rachida!

[ads2]