0

Onze licht in donkere tijden

Vandaag mag zij 7 kaarsjes uitblazen. Al hecht ik zelf niet heel veel waarde aan verjaardagen. Hecht ik wel heel veel waarde aan haar. Ik heb heel veel nichtjes en neefjes maar zij springt eruit.

7 jaar geleden kwam ze in de meest donkere periode van ons leven in ons leven. Met haar felblauwe/groene ogen ( ze noemt zichzelf graag een Cameleon)  was ze een echte engeltje. Mijn engeltje.  Onze broer was net 2 weken overleden.

Op de een of ander manier, heeft zij ons geholpen het verdriet te verdragen en te verwerken. Zij was niet alleen mijn troost maar de troost van de hele familie. 

Zij is voor mij een herinnering van verdriet en geluk. Dat deze 2 emoties hand in hand samen gaan. Net als leven en dood. Dat wij die 2 heftige emoties in dezelfde periode hebben meegemaakt. En dat we die zijn doorgekomen is door haar.

Hoe klein ze ook is, ze is voor mij een levensles. Een les dat er na regen altijd zonneschijn komt. Dat er na verdriet, geluk komt. En dat er altijd iets is om dankbaar voor te zijn. Hoe slecht het soms ook met je gaat.

Lieve Noor, je naam zegt het al. Je bent het licht in ons leven en dat je insha allah nog heel lang ons leven mag verlichten!

Liefs,

Atchie mima (Zoals zij mij noemt, oftewel tante Najima)