0

Ontbijt met kwarktaart!

Er is tijdens de penzussen super enthousiast gereageerd op de gezonde suikervrije kwarktaart. Maar afgelopen weekend toen ik hem deelden op Instagram wilden jullie massaal het recept. Heel graag delen wij vandaag het recept met jullie. Het is een ‘’easy peasy’’ met weinig ingrediënten. Het vergt alleen een beetje geduld…

Voor de bodem heb je nodig:

  • 50 gram dadels
  • 200 gram havermout
  • 3 eetlepels kokosolie

Voor de vulling:

  • 500 gram kwark
  • 250 gram frambozen
  • 50 gram bramen
  • Zakje Agar-Agar

Nu ga je echt aan de slag

Je begint met de bodem,  je laat de dadels ongeveer 15 minuten weken.  Ondertussen maal je de havermout tot een fijne meel. Als je van een bite houdt, mag je dit overslaan. Bedek de springvorm met bakpapier. Maal de meel met de dadels en vloeibare kokosolie tot een deeg. Bedek de springvorm met de deeg. Druk deze goed aan.

De bodem zet je vervolgens in de koelkast voor 20 minuten. Pureer nu de frambozen maar laat er ongeveer 50 gram over voor de eind garnering samen met de bramen.

Bereidt de Agar-Agar volgens bereidingswijze op de verpakking voor. Voeg hierbij de gepureerde frambozen toe. Dit mooie roze mengseltje haal je van het vuur, in een mengkom voeg je de kwark toe en meng dit tot een mooie (roze) geheel.

Giet het roze mengsel over de bodem heen. Werk af met de hele frambozen en bramen voor een mooie effect. Laat dit zeker voor 2 uur opstijven in de koeling.

Ik heb dit ‘s avonds gemaakt. In de ochtend heb ik er tijdens de hittegolf heerlijk mee ontbeten.